Share |

Druhý ročník Noci divadel proběhne 15. listopadu

foto: PR

Třetí listopadovou sobotu se tradičně v několika státech Evropy otevřou divadla veřejnosti, která bude mít možnost zažít a vyzkoušet si, co běžně divadelní programy nenabízejí. V České republice proběhne tentokrát Noc divadel ve 29 městech a ve více než 115 divadlech.  Noc divadel je součástí mezinárodního projektu EuropeanTheatre Night, jehož hlavním organizátorem a iniciátorem je chorvatské DubravaCultural Centre.
 
V ČR zajišťuje koordinaci projektu Institut umění – Divadelní ústav. Ten si spolu s divadly připravil pro letošní druhý ročník několik novinek. Kromě již tradičních představení pro děti i dospělé, soutěží, workshopů, přednášek či výstav, se obyvatelé a návštěvníci Prahy mohou těšit na divadelní cyklojízdy. Noc divadel nabídne 5 tras cyklojízd, jejichž součástí bude návštěva významných pražských divadel.
 
Jednotlivá divadla a soubory si v rámci trasy cyklojízdy připravila pro cyklisty speciální program. Trasy a programy jednotlivých cyklojízd jsou k nahlédnutí zde.
 
Diváci se také mohou těšit na radiový spot, na kterém se podílely významné osobnosti české divadelní scény (mimo jiné například Boleslav Polívka či Václav Postránecký), a kterého se koncepčně a produkčně ujala brněnská divadla CED. Spot je k poslechu také na webové stránce www.nocdivadel.cz.
 
Inovací oproti loňskému roku je také nová webová stránka a přehledný program, ve kterém si zájemci podle filtrů mohou určit své preference a vybrat si tak akci vhodnou přímo pro sebe, svou rodinu či přátele.
 
Na webové stránce www.nocdivadel.cz/program/ je tak možné zvolit nejen město, ve kterém budete chtít Noc divadel navštívit, ale také typ akce.
 
Noc divadel 2014
15. listopadu 2014

www.nocdivadel.cz
www.facebook.com/Nocdivadel


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.