Share |

Tip na divadelní inscenaci: Marcel Duchamp

foto: pořadatel akce

Marcel Duchamp
Scénář a režie: Guillaume Désanges & Frédéric Cherboeuf
performuje: Frédéric Cherboeuf
scénická koncepce: Thierry Charlier
V anglickém znění, bez titulků
4. a 5. března 2014 od 20:00
Studio Hrdinů
 
 
Divadelní koncept Guillauma Désangese a Frédérica Cherboeufa je jakousi stylizovanou přednáškou/performancí o výjimečné osobnosti světové kultury - Marcelu Duchampovi. Jeho radikální dílo zásadním způsobem navždy ovlivnilo umění jako takové.
 
Studio Hrdinů ve spolupráci s Francouzským institutem v Praze přiváží tuto výjimečnou inscenaci, která byla prezentována mimo jiné v Centre Pompidou v Paříži, v SFU Woordwards ve Vancouveru nebo v MIAMI Art Museum.
 
Inscenace francouzských tvůrců je prvním projektem nové dramaturgické řady Studia Hrdinů zaměřené na syntézu výtvarného umění a divadla. Vedle hostování prestižních zahraničních tvůrců tak vzniknou i společné projekty.
 
http://www.studiohrdinu.cz/
http://www.guillaumedesanges.com/
www.ifp.cz
 
Rezervace vstupenek na info@studiohrdinu.cz , nebo je můžete zakoupit na http://www.ticketportal.cz/.
 
- - -
 
Guillaume Désanges je kurátor a kritik umění, zakladatel Work Method, agentury pro kurátorské projekty se sídlem v Paříži. Organizuje mezinárodní výstavní projekty a přednášky. Je zakládajícím členem ediční komise časopisu Trouble Magazine, spolupracuje s časopisem Exit Express a Exit Book (Madrid). Byl koordinátorem uměleckých projektů Laboratoires d’Aubervilliers v letech 2001 - 2007. Vypracoval několik performativních konferencí jako A History of Performance in 20 Minutes (Centre Pompidou, Paříž / De Appel, Amsterdam / MacVal, Paříž / U-Turn, Kodaň, Artists Space, New York, a jinde), Vox Artisti, his Masters’ Voice (Halles de Schaerbeek, Brusel / Betonsalon, Paříž / Universiy of Chicago), Signs and Wonders (Tate Modern, Londýn / Centre Pompidou, Paříž).


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.