Share |

Tajemná skotská detektivka Obětina dostala filmovou podobu

Tajemný detektivní příběh OBĚTINA ze severního Skotska dostává filmovou podobu. Knižní předloha vyšla u nás koncem roku v nakladatelství DOMINO.  
 
Shetlandy, deštěm a větry bičované severní ostrovy Spojeného království. Pro dokreslení atmosféry temného a sugestivního krimirománu naprosto ideální prostředí.  Sharon J. Bolton si nemohla vybrat lepší… 
Když ještě přidáte tajemné runy, mytologii, nález rituálně zavražděné ženy a hlavně skvěle napsaný kriminální příběh, pak se ani nelze divit, že podle knihy OBĚTINA právě vzniká filmová podoba pod režisérským dohledem Petera A. Dowlinga. Do hlavních rolí manželské dvojice obsadil hvězdné duo – Toru bude hrát Radha Mitchell a jejího manžela Duncana pak skvělý Rupert Graves (u nás známý zejména jako inspektor Lestrade ze Sherlocka Holmese či z filmu Pokoj s vyhlídkou).  
To je přece spousta důvodů, proč neodkládat četbu detektivky OBĚTINA od Sharon J. Bolton z nakladatelství DOMINO!
Britský deník The Times charakterizuje S. J. Bolton jako „první dámu anglické temné detektivky“ a Denver Post ji označil za “jednu z nejtalentovanějších vypravěček několika posledních let”. Kvalitu její tvorby rovněž dokládá prestižní literární cena Dagger in the Library, která jí byla udělena v prosinci 2014. Tato cena je v Británii udělována za celkový přínos žánru detektivka, krimi, thriller. 
Knihu OBĚTINA z originálu Sacrifice přeložil do češtiny Martin Verner a vyšla u nakladatelství Domino na konci listopadu 2014.
 
OBĚTINA
Narodila ses a budeš žít. Zemřou oni.
Pro Toru Hamiltonovou bylo už samotné přestěhování do shetlandských končin dosti skličující. Nemohla tušit, že prvotní rozmrzelost brzy vystřídá děs.
Za jednoho upršeného nedělního odpoledne nalezne v rašeliništi dokonale konzervovanou mrtvolu mladé ženy, v jejíž hrudi zeje díra po brutálně vyrvaném srdci. Tři runové znaky na kůži zemřelé připomínají tajemná vyřezávaná znamení, která Tora vídá rozesetá po celých Shetlandách, dokonce i na krbové římse tchánova domu.
V pátrání po původu run zabředá až ke středověkým legendám a usilovně se snaží nalézt jejich spojitost s mrtvou  ženou. Čím více poznatků se jí daří shromáždit, tím silněji na ni manžel, šéf a dokonce i nevrlý detektiv naléhají, aby věci nechala, jak jsou. Opravdu jim jde jen o její duševní klid? Snad by tomu Tora uvěřila, kdyby ji ovšem najednou nezačaly děsit ty výhrůžky. Valí se na ni jako studené shetlandské mlhy a obalují ji hrůznou jistotou: někdo si přeje, aby pátrání okamžitě a jednou provždy nechala. Za každou cenu.
 
Více na www.dominoknihy.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.