Share |

Sushi bar Made in Japan má nejlepší sushi v Praze

foto: pořadatel akce

Stále více Čechů vyjíždí na dovolenou do Japonska, země vycházejícího slunce. Že by je lákala japonská kuchyně a hlavně sushi? Pokud nemáte zrovna desetitisíce, abyste se do této úchvatné země jeli podívat, pak poznejte kousek Japonska v Praze, kde jsou vyhlášené japonské restaurace a bary, ve kterých rozhodně nikomu nebude vadit, že si u pojídání sushi trochu mlasknete.
 
O vysoké úrovni pražských sushi restaurací a barů se přesvědčil i internetový portál Expats.cz, který se svými partnery Damejidlo.cz, Restu.cz a Sushiqueen.cz uspořádal anketu „Nejlepší sushi v Praze“. Lidé ze všech koutů České republiky mohli od 2. září až do 1. října 2014 hlasovat pro svou oblíbenou sushi restauraci. A jak hlasování dopadlo?
 
Celkem bylo skrze formulář odesláno přes 600 hlasů, Sushi Bar Made in Japan obdržel 32,1 procent. Na druhém místě skončil Sushitime.cz s 6,7 procenty hlasů, který byl následován restaurací Miyabi s 5,3 procenty hlasů. Kompletní výsledky jsou k dispozici na stránkách www.nejvpraze.cz. Soutěž Nejlepší sushi v Praze navazuje na dvě již proběhlé ankety Nejlepší pizza v Praze a Nejlepší curry v Praze, kterých se zúčastnilo téměř 5000 hlasujících.
 
Dárek fanouškům
Jako odměnu všem hlasujícím, se Sushi bar Made in Japan rozhodl dát po celý měsíc říjen až 50% slevu na vybrané druhy sushi. Tak přijďte do sushi baru Made in Japan ochutnat novou speciální nabídku s 50% slevou. Vyzkoušet můžete sushi, které v jiných sushi barech nenajdete.
 
Jezte sushi a budete zdraví!
Mezi vědci traduje informace, že Japonci patří k nejzdravějším národům na světě. Profesor Toshiro Takezaki ve své stuii dokonce prokázal, že u japonských obyvatel se objevují jen zřídka kdy srdeční choroby. Proč má sushi tak blahodárný vliv na lidský organismus? Je zdrojem nejen řady vitamínů, ale také minerálů, mastných kyselin a aminokyselin. Wasabi by rovněž nemělo být podceňováno, má totiž nezvykle dobrý vliv na náš chrup. Tento japonský křen je totiž ničitelem zubního kazu a pomáhá při trávení.
 
5 tipů čeho se v pravém sushi baru a restauraci vyvarovat:
 
Nenapichujte jídlo na hůlky! Proč? V Japonsku se tento akt symbolicky provádí při pohřbu, jako výraz úcty k zemřelému, tak pozor na to!
 
Když vám chutná, tak si prostě mlaskněte, srkněte či dokonce říhněte. Proč to není nevhodné? Japonským kuchařům tak dáte najevo, že se jim jídlo opravdu povedlo a oni budou mít radost.
 
Smrkání na veřejnosti prostě ne! Proč? Japonci totiž považují smrkání ve společnosti za výraz velmi neslušného chování. Posmrkování je však povoleno, ale kapesník si raději nechte schovaný v kapse.
 
Žádné spropitné! Proč? Japonští kuchaři a číšníci vám vždy chtějí nabídnout komfort, který si zasloužíte. Kdybyste jim nechali spropitné, mohli byste je ponížit, a dokonce i zahanbit.
 
Platit byste většinou měli až při odchodu z restaurace, a to u vchodu, kde je pokladna. Říkáte si proč? Tento zvyk souvisí s japonskou posedlostí čistotou. Se špinavými penězmi by se totiž nemělo manipulovat na stole, kde je servírováno jídlo.
 
www.madeinjapan.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.