Share |

Studenti VŠUP opět nabídnou k prodeji své práce

foto pořadatel akce

Ve dnech 12. – 16. prosince se bude konat další ročník speciální prodejní akce studentů a absolventů Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, která nese název VŠUP SHOP.
 
V ateliérech školy vznikají každý rok desítky odvážných návrhů, které se nebojí drze polemizovat s nabídkou konvenčních obchodů. Už poněkolikátésupervizujepětidenní boutique plný fantastických módních sérií Ateliér módní tvorby, jehož studenti tvoří jádro vystavujících.  Pár dnů před vánočními svátky se tak nabízí výborná alternativa k nákupům v klasických prodejnách. VŠUP SHOP má totiž přidanou hodnotu, která si říká originalita!
Letos se vedení ateliéru čerstvě ujal návrhář Pavel Ivančic, ve světě módy známý jako polovina designérského dua MUSET.  „Pevně věřím, že letošní VŠUP SHOP se posune o úroveň výš. A to nejen díky kvalitě nabízených produktů, ale také koncepční formou prezentace.“ připomíná Ivančic, že se VŠUP SHOP každý rok zdokonaluje a zpřísňuje kurátorský výběr nabízených produktů.
Od akcí podobného typu se VŠUP SHOP liší především tím, že se jako jediný orientuje výhradně na výběr výrazných studentských prací, které zůstávají široké veřejnosti utajeny a běžně nejsou určeny k prodeji.  
Horkou nadějí módní scény je Petra Pluháčková, která byla letos jednou z účastnic FashionShooting Star. V prodeji bude její aktuální kolekce „Osobní šatník“ inspirovaná vůni rodinných šatníků, dotyky látek, obrazy situací a momenty, které jsou pro autorku důležité. Petřin projekt byl vybrán a vystaven také na souhrnné školní výstavě v Doxu – Výstava 2012.
Pro muže bude k dispozici série prací Františka Kubeše, který si ve své kolekci vtipně pohrává s tradičním bryndákem. Jeho série triček nazvaná a.T. 1-3  je plná nadsázky a hravosti.
Na VŠUP SHOPu nebudou ani letos chybět šperky z ateliéru K.O.V.Studentka Evy EislerMichaela Gorcová se věnuje tvorbě nadčasových šperků z pružinek. Náhrdelníky a náušnice velebí půvab techniky a industriálních materiálů. Letošní novinkou  je kolekce Kuliček z pružinek.
Sázku na kvalitu představují návrhy Zuzany Kubíčkové, která se už rok pyšní titulem Módní návrhář roku 2011, udělovanou porotou Czech grand design. Její minimalistická psaníčka jsou dokonalým nadčasovým doplňkem, který vyniká zpracováním i kvalitou materiálů.
Úspěšný rok má za sebou také studentka Ateliéru design oděvu a obuvi Karolína Juříková. Nadchly její návrhy holínek pro Baťu i kolekce éterických halenek pro SimpleConceptStore. Na VŠUP SHOPU nabídne aktuální kolekce, vyrobené v limitovaných sériích.   
Módu a šperky doplní objekty od studentů užitého designu a nabídku zpestří i výběr z Katedry volného umění.

Výběr z vystavujících 2012:
Ty formy
NastassiaAleinikava
StanilStanchev
AWKWARD
Pavel Berky
Romana Jakešová
Karolína Juříková
Zuzana Kubíčková
Jana Mikešová
Lucie Riessová
Tereza Ujevičová
Viktoria Yash
Barbora Fialová
SISTERSCONSPIRACY
MUSET

VŠUP SHOP
Opening:
12. prosinec v 18hodin
Prodej :
13. – 16. prosinec
12:00 – 21:00
Ateliér sochy, přízemí, č.dveří: 004

www.vsup.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.