Share |

Středa na Szigetu: Mladé hvězdy i Peter Lipa

foto: Tomáš Valda

První oficiální den festivalu Sziget byl až neuvěřitelně povedený. Přestože se již naplno hrálo na všech scénách, největším lákadlem byl program na hlavním pódiu.
 
První interpret Jake Bugg by skvělý, ale ve srovnání s tím, co mělo následovat, to bylo jen zahřívací kolo. Imagine Dragons vrthli na scénu a během chvilky bylo jasné, proč právě oni letos získali cenu Grammy za nejlepší rockové vystoupení. Poté však přišlo těžké rozhodování, na hlavní scéně pokračoval program s hvězdou Placebo, zatímco v obřím stanu A38 se netrpělivě očekával koncert Toma Odella. Ani v jednom případě nešlo udělat chybu. Tom Odell naplnil stan k prasknutí, koncert gradoval a finále koncertu bylo neuvěřitelně bouřlivé. Na stejné scéna pak následovaly další skvělé koncerty – Miles Kane, Clean Bandit, R3HAB . Ten, kdo se rozhodl zůstal na hlavní scéně, už neodešel. Fanoušci se dočkali naprosto strhujícího koncertu Placebo, která potvrdila návrat do skvělé formy. Koncert byl jedním slovem fantastický. Pak však přišla ještě větší smršť. Na hlavní scéně vystoupil Skrillex a během chvíle byl prostor kolem hlavního pódia široko daleko zaplněný tak, že organizátoři na čas zahradili dalším přicházejícím vstup.
 
Bylo by určitě nespravedlivé nezmínit, že ve středu večer hrál na Szigetu také Peter Lipa se svým bandem. Na menší open air scéně věnované blues předvedl Peter Lipa výborný koncert sestavený hlavně z anglického repertoáru, který doma není tak často k slyšení. Opět výborné vystoupení.
 
Středečnímu večeru lze jen těžko něco vytknout, jen snad to, že mohl pokračovat dál a dál. Ve čtvrtek je přesně polovina festivalu, a pokud si libujete ve festivalové atmosféře, neváhejte, takhle zaplněný areál na Szigetu snad ještě nebyl a vládne tu skvělá kosmopolitní atmosféra.
 
text: Michaela Tučová

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.