Share |

Soutěž pro mladé umělce Instinct For Growth Award má svého vítěze

foto: pořadatel akce

Cenu společnosti Grant Thornton „Instinct For Growth Award“ získal Kryštof Pavelka s představením „Nikdy nevíš, čím tě život nakonec překvapí“. Předání ocenění spojené s premiérou vítězného představení proběhlo 13. listopadu v mezinárodním centru pro současné umění MeetFactory.

Poradenská společnost Grant Thornton společně s Rádiem 1 a mezinárodním centrem pro současné umění MeetFactory vyhlásila letos výsledky již druhého ročníku soutěže pro mladé umělce Instinct For Growth Award. Letos porota ve složení David Černý (MeetFactory), Antonín Střížek (Akademie výtvarných umění), BABE LN (Rádio 1), Aleš Najbrt (Studio Najbrt) a Jan Kincl (Grant Thornton Advisory) ocenila Kryštofa Pavelku, studenta 4. ročníku oboru režie na pražské DAMU a jeho projekt představení současného lucemburského autora Guye Helmingera Nikdy nevíš, čím tě život nakonec překvapí.
 
Tým kolem režiséra Kryštofa Pavelky hru poprvé představil ještě jako scénické čtení na studentském divadelním festivalu Zlomvaz. Zaujalo je současné téma, ve kterém proti sobě autor staví svět vrcholových manažerů a „dětí ulice“. Vítězství ceny Instinct For Growth Award a s ním spojený finanční grant umožnil text uvést jako plnohodnotné představení, ve kterém hraje významnou roli také hudební a vizuální složka postavená na živém mixování moderních elektronických stylů a zvukových ploch a jejich synchronizaci s promítanými vizualizacemi. Premiéra představení se odehrála bezprostředně po udělení ceny v prostorách Mezinárodního centra pro současné umění MeetFactory 13. listopadu 2013. Hru mohou diváci vidět na stejném místě ještě 10. a11. prosince 2013.

Cena Instinct For Growth Award chce finančním grantem a další podporou při realizaci a prezentaci díla podpořit původní projekt českého umělce nebo umělců do 33 let věku. Konkrétní témata projektu a forma vyjádření (výtvarná, múzická) nejsou nijak  limitována. Základními kritérii pro výběr podpořeného projektu bude pouze jeho  potenciál posunout daný umělecký žánr, respektive potenciál projektu pro další růst daného umělce (či umělců). V loňském roce si ocenění odnesl Václav Blumentrit, student třetího ročníku katedry produkce pražské DAMU, s projektem Jules jednou jeden Verne. Podrobnosti o soutěži a o tom, jak se přihlásit, najdou zájemci na webové stránce  projektu www.ifga.cz.
 
- - -
 
O Instinct For Growth Award
Cena Instinct For Growth Award si klade za cíl podpořit původní umělecký projekt českého umělce (umělců), jehož sdělení a/nebo forma má potenciál posunout společenské vnímání sdělení umělce, posunout daný umělecký žánr a podpořit umělce v jeho dalším růstu. Konkrétní téma projektu a forma vyjádření (výtvarná, múzická) nejsou nijak limitovány. Zájemcem o Instinct for Growth Award se může stát český umělec (nebo skupina umělců) do 33 let věku. Cena bude udělována každý rok a její součástí je finanční grant a další podpora ze strany pořadatele.

O Grant Thornton
Grant Thornton International je globální organizace firem poskytujících služby auditu, účetnictví, daňového poradenství a manažerského a transakčního poradenství. V Grant Thornton v současnosti pracuje přes 35 000 profesionálů, organizace působí ve více než 120 zemích světa a obrat členských firem přesáhl v roce 2012 4,2 miliardy USD. Grant Thornton v České republice má nyní v kancelářích v Praze a Brně přes 100 zaměstnanců a obrat společností přesahuje 200 miliónů korun za rok. Mezi 700 klientů Grant Thornton patří i více než polovina CZECH TOP 100 firem a významné veřejné instituce.

Disclaimer
Grant Thornton International je jedna z předních organizací nezávisle vlastněných a řízených poradenských a účetních firem. Všechny členské firmy jsou zavázány poskytovat služby vysokého standardu, nehleděna to, v jakém regionu působí. Grant Thornton International Ltd. je nepraktikující mezinárodní subjekt organizovaný jako společnost s ručením omezeným zaregistrovaná v Anglii a Walesu. Grant Thornton International neposkytuje služby pod svým jménem, služby jsou nezávisle poskytovány členskými společnostmi. Tyto společnosti nejsou členy mezinárodního partnerství a nejsou proto navzájem odpovědné za služby a jiné aktivity, které poskytují. Každá z firem je nezávislá
a odpovědná za administrativní záležitosti na místní úrovni.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.