Share |

Skandinávský concept store pro děti The Little Nordic Shop: Kvalita, design a krása

Eshop pro pohodlný nákup z domova
foto: PR

Každý rodič chce svým dětem poskytnout jen tu nejvybranější péči. Pokud hledáte výjimečnou kvalitu v kombinaci s neotřelým designem, kreativitou, trvanlivostí, ekologicky šetrnými materiály i výrobou, pravděpodobně jste dosud v České republice měli poněkud omezený výběr. To se však v brzké době změní! V únoru 2014 totiž rozjíždí svůj provoz skandinávský ‘concept store‘ pro děti The Little Nordic Shop. Nabídne atraktivní dětskou módu, nádobí, hračky i bytové doplňky za rozumné ceny. To vše formou e-shopu www.little-nordic.com v provozu 24/7, díky kterému si můžete vše nakoupit v klidu domova.
 
Kari Sirnes vstupuje na scénu…
Kari Sirnes, zakladatelka a majitelka butiku The Little Nordic Shop pochází z Norska. Do České republiky přesídlila kvůli svému partnerovi a žije zde od roku 2009. Má za sebou bohaté mezinárodní profesní zkušenosti v segmentu maloobchodu. Pracovala ve vedení společnosti Nike European v Holandsku, pro značky Helly Hansena Louis Vuitton v Norsku a Velké Británii. Se znalostmi z obchodu a zároveň jako dvojnásobná matka si brzy uvědomila, že český trh skrývá velký potenciál v segmentu dětského zboží.
 
„Produkty pro děti nabízí v České republice běžné řetězce a luxusní, designérské značky. Mezi těmito dvěma póly se však nachází poměrně široká mezera. Domnívám se, že jímůže skvěle zaplnit několik populárních skandinávských výrobců, a tak jsem se rozhodlaotevřít online concept store s výběrem právě těchto značek“, popisuje majitelka obchodu. „Kontaktovala jsem různé dodavatele a jejich odpovědi byly veskrze pozitivní. Všichni uvítali možnost zapojit se do tohoto podnikatelského projektu. Jistě k tomu přispěl i fakt, že většina oslovených značek dosud nemá zastoupení v České republice ani středoevropském regionu. A tak bude v únoru 2014 oficiálně spuštěnThe Little Nordic Shop”, dodává.
 
Vize
Hlavní vizí Kari Sirnes je vytvořit destinaci pro vysoce kvalitní, designové, krásné, zábavné a kreativní dětské zboží ze Skandinávie. Jejím cílem je proměnit jméno The Little Nordic Shopv silnou značku s pevnou pozicí na českém trhu.„Mou filozofií je nabízet nejlepší výběr skandinávských produktů pro děti a zároveň poskytnout našim zákazníkům bezchybný online servis vysoké úrovně“, říká.
 
Čím se The Little Nordic Shop odlišuje?
Všechny produkty reprezentují výjimečnou kvalitu, design a komfort, a to za přijatelnou cenu. K dispozici jsou rovněž webové stránky pro pohodlný on-line nákup z domova. Nakupování se tak stává skutečnou zábavou. Naši dodavatelé poskytují vysoký standard a sdílejí hodnoty z oblasti ekologie, šetrnosti k životnímu prostředí, bio produkci a fair trade.
 
Jaké značky tu najdete?
RICE Denmark (potřeby pro stolování, interiérové vybavení, hračky, doplňky)
Sebra (interiérové vybavení, hračky)
Design Letters (interiérové vybavení, potřeby pro stolování)
The Organic Company (interiérové vybavení)
Mini Rodini (oblečení&obuv)
Gro Company (oblečení)
MOI (oblečení)
FUB (oblečení)
Milibe (oblečení)
Mini A Ture (oblečení & obuv)
Miss Etoile (party vybavení, interiérové vybavení, potřeby pro stolování)
By Nord (interiérové vybavení)
Lundby (hračky)
I dig denim (oblečení)
Hevea (dudlíky, kousátka, hračky do koupele a další doplňky)
NatureZOO (hračky)
 
Více o jednotlivých značkách:
 
RICE Denmark
http://www.rice.dk

Dánská společnost RICE se zabývá výrobou domácích produktů a doplňků. Proslula svým barevným melaminovým nádobím, ručně vyráběnými koši a dalšímiskladovacími nádobami i ručně glazovaným italským nádobím. Společnost nezapomíná na filantropii a má silné sociální cítění. Podporuje celosvětové hnutí Global Compact a jako první skandinávská společnost získala certifikátspolečenské odpovědnosti SA8000. Jejím cílem je obklopovat zákazníky domáckými objekty – střízlivými, ale zároveň funkčními a zábavnými.
 
 
Sebra
http://www.sebra.dk

Dánská značka Sebra Interior navrhuje a vyrábí nábytek, ložní prádlo a další doplňky pro děti a dětské pokoje. Společnost pracuje s moderním designem a inovativní barevnou paletou v kombinaci s původními řemeslnými technikami, jako je háčkování a pletení. Většina nabízené kolekce je ručně vyráběná. Převládají přírodní materiály (například dřevo, vlna a bavlna), které podporují dětskou představivost
a plně uspokojí požadavky rodičů, co se kvality a kreativity týká.
 
Design Letters
http://www.designletters.dk

Dánská společnost Design Letters si během několika málo let dokázala získat mezinárodní renomé ve světě designu. První velký úspěch přišel v roce 2009, kdy na trh přinesla zcela nový typ dřevěných písmen určených k dekoraci stěn. V roce 2011 představila sérii ve stylu knihtisku, kterou v roce 1937 vymyslel renomovaný dánský architekt Arne Jacobsen. Aktuálně má značka zastoupení ve 27 zemích ve více než 700 obchodech. Její filozofií je neustále překvapovat milovníky designu inovovanými a atraktivními produkty.
 
The Organic Company
http://theorganiccompany.dk

The Organic Company je dánská společnost, která vyrábí smysluplné a vkusné doplňky pro domácnost z 100% organické bavlny honorované certifikátem GOTS. Věří ve společenskou zodpovědnost a vysokou kvalitu. Jejím mottem je heslo “Ten správný čas je vždy nyní”.
 
Mini Rodini
http://www.minirodini.com

Společnost patří mezi nejrychleji rostoucí skandinávské značky produkující dětskou módu. Založila ji v roce 2005 švédská ilustrátorka Cassandra Rhodin. Mini Rodini razí myšlenku, že je důležité, aby dětské oblečení vystihovalo náladu dětí i jejich kreativitu. Sází na vysokou kvalitu, zdůrazňuje ale také význam environmentálních a etických aspektů.Značka se prodává v nejprestižnějších obchodních domech na světě i v nezávislých obchodech. Najdeme ji v kuvajtském Harvey Nichols, londýnském Selfridges nebo Little Fashion Gallery v Paříži.
 
Gro Company
http://www.grocompany.dk/site.asp

Primární nápad pro vytvoření kolekce GRO bylo zajistit kompletní linii oblečení pro dívky a chlapce od novorozenců až do věku 10 let. Jako oslava dětského života dostala kolekce jméno GRO, což symbolizuje anglické slovo GROW (Růst).Společnost si klade za cíl navrhovat a vyrábět oblečení vhodné pro každé dítě
a pro každý den. Jednotlivé kolekceprosluly důvtipným designem a neustálou touhou vytvářet další a další odlišné oblečení pro děti. Pracují s moderními
a příjemnými materiály jako je jemná organická bavlna, tkaný kord a kašmír
 
MOI
http://moi-kidz.com

Skandinávská značka Mói vyrábí moderní a městskou dětskou módu. Její hlavní filozofií je vytvářet stylové a veselé oblečení pro děti s nádechem environmentálních hodnot. Inspiruje své zákazníky k cestě udržitelného rozvoje a svobodného života, jejím přáním je udělat ze Země lepší místo k životu. Produktové portfolio značky zahrnuje příjemné oděvy vhodné pro chlapce a dívky od narození až do věku 8 let. Klasické návrhy se prolínají s moderními, snadno se kombinují, pohodlně se nosí
a hodí se pro všechny příležitosti.
 
FUB
http://www.fubchildrenswear.dk

Společnost FUB navrhuje dětské oblečení pro dívky a chlapce od novorozenců až do 10 let věku. Pracuje jen s těmi nejlepšími surovinami bez jakýchkoliv škodlivých chemických složek v podobě umělých hnojiv, pesticidů nebo defoliantů. Hlavními užívanými materiály jsou nejjemnější vlna a 100% organická bavlna. Zástupci společnosti věří, že děti si rád oblékají pohodlné oblečení, které je nijak neomezuje během jejich četných dobrodružství. Každý jednotlivý model značky FUB vyniká dokonalým řemeslným zpracováním, vysokou kvalitou a nadčasovým designem.
 
 
Milibe
http://www.milibecopenhagen.dk/about-us

Společnost Milibe Copenhagen založilo v roce 2002 dánské designérské duo Maria Raben a Mille Milt.Svou národní i mezinárodní reputaci si vydobylo díky zcela novému přístupu k moderním rodičům, kteří v dětské módě vyznávají pohodlí, ekologickou kvalitu textilu a neotřelé barevné kombinace ve spojení s výraznými pruhy.
 
Mini A Ture
http://www.miniature.com

Společnost MINI A TURE je ztělesněním poezie našeho mládí, nálady plné představivosti, období her a štěstí.Od svého založení v roce 2001se značka výborně etablovala na dánském i internacionálním trhu a byla odměněna několika prestižními cenami za design.MINI A TURE staví na skandinávských tradicích, které kombinuje
s mezinárodními trendy. Oblečení této značky má výrazný a jedinečný design, který si ale zachovává funkčnost a pohodlí.  Společnost respektuje vysoké požadavky na kvalitu a odolnost veškerého oblečení.
 
Miss Etoile
http://www.missetoile.dk

Dánská společnost Miss Étoilese zabývá výrobou dekoračních předmětů, ruční výrobou a produkcí nejrůznějších doplňků. Byla založena v listopadu 2008 a nachází se v samém srdci dánské Kodaně. Všechny produkty jsou důmyslně a bezpečně navrhovány a velká pozornost je věnována i těm nejmenším detailům. Miss Etoile staví na atmosféře kreativity, ženskosti a výstřednosti s ohledem na individuální přístup. Kolekce jsou prosycené jemně pastelovými barvami, které ve spojení
s klasickou černou vypadají skutečně nepřehlédnutelně.
 
By Nord
http://bynord.com

Společnost by nordnavrhuje vysoce kvalitní a nadčasové doplňky pro domácnost. Ve své práci se nechává inspirovat roztodivnou a neotesanou krásou nordické přírody, kde se setkává drsnost s jemností. Věří v ekologicky šetrný design, jehož principem je krása a funkčnost ruku v ruce s rozšířeným využitím organických materiálů
a zodpovědnou výrobou. Tento přístup garantuje vznik jedinečných produktů, které respektují environmentální hlediska.
 
Lundby
http://lundby.com/en/

Příběh domečků pro panenky Lundby se píše od roku 1945, kdyse Grete Thomsenová pustila do navrhování a výroby domečků pro panenky a nábytku pro svou neteř. O několik let později se tomuto „koníčku“ začala spolu s manželem věnovat profesionálně. Od té doby značka udává moderní trendy v tomto segmentu. Klíčovým rysem výroby je vášeň pro současný design. Moderní trendy jsou dovedně adaptovány tak, jak jsou vnímány očima dětí, které si tvoří svůj vlastní svět. Velký důraz je kladen na maximální propracovanost všech detailů.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.