Share |

Secret Walls X Czech se loučí velkým grand finále

foto: pořadatel akce

Po dvou letech se legendární soutěž Secret Walls loučí s Českou republikou, a to dlouho očekáváným grand finale dvou nejlepších ilustrátorů letošního ročníku, Slizardem a Tichem762. Ti se utkají ve čtvrtek 5. 12. v klubu Storm.

Návštěvníky nečeká jenom napínavá bitva dvou skvělých umělců na bílém plátně, ale organizátoři připravili I skvělý hudební program. Jako speciální host totiž zahraje geniální DJ Yoda, kultovní osobnost britské hudební scény. Diváci budou mít take poslední možnost získat originální limitovanou edici triček od ilustrátorů Secret Walls a další skvělé dárky.

Poslední ročník Secret Walls v Čechách
Unikátní concept ilustrátorských bitev příští čtvrtek natrvalo opustí Českou republiku. Organizátorům se za poslední dva roky podařilo zvednout povědomí o této formě živého umění a přiblížit ji široké veřejnosti. Na začátku všeho byl zážitek a velké nadšení ze Secret Walls v Sydney a výsledkem je přes padesát ilustrátorů v Čechách i na Slovensku, živá scéna a široká platform fanoušků, které strhla jedinečná atmosféra této akce.

Hlavní organizátor Viktor Čistič dodává: “Objevili jsme pro veřejnost velkou spoustu umělců, kteří se účastí v SW posunuli o pořádný kus dopředu. Dokázali jsme společně pohnout uměleckou scénou směrem k veřejnosti.

Změnou prošla většina účastníků bitev. Tomski našel svou Polanskou, Emil Norm konečně kreslí komiks, Vláďa Chalupa se už věnuje čistě ilustraci, Sasanca rozšířila svou značku, Slizard a Ticho jsou kámoši, Plumm ovládl Karlův most, Panda films začala točit skvělá videa, Lunchmeat, který nám vlastně pomáhal celou věc rozjet, je úspěšné audiovizuální studio, a Vláďa Strejček si založil vlastní kreslící soutěž.

Za těch pár let jsme ozdobili Pop UP klub Blink, KomiksFest, Festival Grejp nebo Open Air. Zkrášlili Fashion Market, Code Mode nebo Design Supermarket. Představili se naDesignbloku, Urban Marketu nebo Street Art Festivalu. Překvapili Londýn, Budapešť, Bratislavu a Ostravu. Prezentovali se v Urban pubu, naBejby punkovém Kefír festivalu, v brněnské Vlněně i olomoucké Doze. Pokřtili jsme nový proctor Basementu, Neonu, Nodu a Tiskárny na vzduchu. V tom nejlepším je třeba přestat. Teď nás čekají další výzvy, primárně ve veřejném prostoru.”
 
Secret Walls X Czech grand finále
Slizardvs Ticho762
5. 12. 2013 od 21:00
Vstup 200 CZK
Dj Yoda, Dj Hlavolam
Storm Club Prague, Tachovské náměstí 7
 
Facebook event: https://www.facebook.com/events/227828560720137/
Video teaser: https://www.youtube.com/watch?v=7yKzNqqiJo0


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.