Share |

Celosvětová ilustrátorská bitva přichází v dubnu do Česka jako Secret Walls

Secret Walls x Czech

19. dubna 2013 proběhne v pop-up klubu Blink Excelent v 130 let staré industriální hale v Holešovické tžnici zahajovací večírek českého kola celosvětové ilustrátorské soutěže SECRET WALLS. Proti sobě se postaví dvě trojice – Dzivé ze Slovenska a Synové Boží z České republiky.

„Secret Walls – tehdy ještě pod názvem Secret Wars – začali v roce 2006 na východě Londýna v jednom malém baru. Během pár let se ale tyto tajné ilustrátorské bitvy rozšířily do celého světa a já jsem je po nějaké době co jsem strávil v Británii přivezl do Česka a Slovenska v roce 2011,“ vysvětluje vznik českého kola soutěže její organizátor Viktor Rosinský a přibližuje dál letošní ročník: „19. dubna jde o exhibici - zahajovací večírek, kde se proti sobě postaví dva týmy, dvě země a dvě pohlaví. Trio slovenských ilustrátorek Dzivé vyzvalo na souboj trojici chlapců z českých Secret Walls. Ti si říkají Synové Boží, takže se těším na to, že to přidá souboji trochu peprnosti,“ směje se Viktor.

Pod jménem Dzivé vystupuje trojka sehraných Amazonek Ivana Šáteková, Slaja Odrušová a Natalia Jarembaková. Každá z holek se věnuje své umělecké profesi a společně na Slovensku představují novou vlnu Live Artu. Jejich specifický humor a různorodý styl, který v minulosti předvedli na exhibicích Secret Wars je nezapomenutelnou podívanou. Synové Boží ve složení Vláďa Chalupa (vítěz loňského kola), Lazy Bastard a Emil Norm se potkali v prvním ročníku Secret Wars. Věnují se profesionálně ilustraci a připravují protiútok na hozenou rukavici (videoprovokace od Dzivých zde).

Secret Walls se konají vždy na tajném nebo nedostupném místě v městech po celém světě – od New Yorku, Londýna přes Berlín, Lisabon, Tokyo až po Kodaň nebo Dublin. Pravidla jsou jednoduchá: dvě bílé zdi, pouze černá barva,  90 minut času. O vítězi rozhoduje dvoučlenná porota a diváci křikem, který se měří na decibely.

1.4.2013 se rovněž otevírá možnost přihlásit se do letošního českého kola ilustrátorského battlu, vybráno bude 8 nejlepších ilustrátorů.

Secret Walls souboj mezi Dzivé (SK) a Synové Boží (CZ) se uskuteční 19. dubna 2013 v pop-up klubu Blink Excelent (Jateční 33, Praha 7, Holešovická tržnice – hala č.8). Souboj doprovodí Dj Hlavolam a doposud pečlivě utajený secret guest. Bar se otevírá v 19 hodin, souboj začíná v 21:00, vstupné je 100,- CZK.

www.secretwalls.eu

Pop-up klub BLINK EXCELENT
Na pouhých šest večerů se v unikátním prostoru 130 let starých jatek otevírá excelentní klub. Jen na chvíli. Jen na pár mžiků oka. Blink Excelent.
Místo, kde se vám zatají dech. Místo, kde budete chtít nechat oči doširoka otevřené. Hudba, divadlo, instalace, street art, party.
Powered by: Gambrinus Excelent
www.klublink.cz

Rozhovor s Ivanou Šátekovou, slovenskou ilustrátorkou a členkou Dzivé:
http://www.klublink.cz/post/46110558554/dzive-baby-sk

Video-provokace od Dzivých:
http://youtu.be/AXTUAL-M5nc

Secret Walls call to action:
https://vimeo.com/62420165

Secret Wars Brooklyn:
https://vimeo.com/26652173

Secret Wars Česko 2011/2012
http://www.redbull.cz/cs/Satellite/cz_CZ/Video/Secret-Wars-Cesko-Oipooik-vs-Illastration-021243175849949
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.