Share |

Roxy: One Night w/ Javas

repro k akci

Po lednové One Night! s Kubatkem a únorové s Mystifem rozšíří v březnu seznam českých "special guests" další zajímavé jméno z domácích luhů a hájů. 9. března bude One Night! patřit brněnskému rodákovi, jenž tvoří pod nickem Javas.  Chybět ale samozřejmě nebudou ani Radio 1 resident DJs Dan Cooley a Josef Sedloň, chill outový specialista Tintin a VJ Bit Cheekly.

Javasovi začátky se datují do druhé poloviny 80tých let, kdy ještě coby teenager nahrával na kazety zahraniční hity pochytané z rakouského radia Ö3. DJingu jako takovému se Honza začal naplno věnovat v roce 1996, kdy společně s bratrem Koalou a DJem Vikem hrával v brněnském klubu Mersey. S přibývajícími zkušenostmi a kontakty pak Javas začal působit také v pražských klubech jako Radost FX, Roxy či Mecca.

Už necelé dva roky po svém prvním profi hraní se dal Javas dohromady s renomovanou multiinstrumentalistkou Ivou Bittovou. Původně mělo jít o jednorázovou spolupráci, která se však nakonec protáhla na dlouhých sedm let, během nichž Javas a Iva dokazovali publiku napříč republikou, jak zajímavé může být prolnutí elektroniky s alternativou. "Rokem 2005 vše skončilo a uzavřeli jsme tuto etapu mixovaným CD The Party vydaným u labelu Indies," doplňuje k tomu Javas.

Bittová ale nebyla jedinou sólistkou, s kterou Javas spolupracoval. Svůj široký hudební záběr čítající žánry jako jackin, deep tech-house, electro nebo drumandbass prezentoval různorodému publiku také společně se saxofonistkou Hankou Mikoláškovou. Ať už společně s Mikoláškovou, Bittovou nebo sám se Javas objevil v řadě známých tuzemských klubů i na festivalech, z nichž krom těch domácích stojí určitě za zmínku také několik DJských výletů do zahraničí, např. do Velké Británie (Manchester, Nottingham, Lincoln), Francie (Chamonix), Rakouska (Vídeň, Graz), Polska (Varšava, Krakov, Kattowice) nebo Maďarska (Györ).

Javase můžete znát rovněž coby někdejšího člena brněnského sdružení DJs a promotérů Family Circle a vídeňského projektu PE! Music, kde mu mimo jiné v roce 2008 vyšla nahrávka Who Is That Guy. Krom PE! Music pak Javas vydává také u britského 3am Recordings, amerických Decibel NYC Records a Harlem Station a domácích Nightphunk Recordings a Solstice Recordings.

Jak už bylo naznačeno, stejně široký jako portfolio labelů, na kterých vydává, je i Javasův hudební záběr. Dokazuje to ostatně i jeho odpověď na otázku, co si chystá 9. března do ROXY na One Night!. "Stylově bych to pojmenoval něco jako Nu Wave House. Prostě deep, ale né tak aby bylo ucachtáno, trošku funky a disca, ale né tak abychom museli nosit zvonáče, a trochu techna, ale né tak abychom malovali rukama čtverce," láká na svůj set Javas.

Na hlavní stage dále vystoupí Radio 1 resident DJs Josef Sedloň a Dan Cooley. V Chill outu zahraje Tintin. VJem večera bude Bit Cheekly. Akce začíná ve 22:00. Do 23:00 je
vstup zdarma, od 23:00 za 100 czk.

DJ Javas live @ ROXY: http://www.youtube.com/watch?v=oAyjIIhUBRo

Javas: http://djjavas.com/

FB event: http://www.facebook.com/events/201279669978931/

Radio 1: http://radio1.cz/

Roxy: http://roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.