Share |

Robert Taschner aka Robick: "Baví mě propojení zdánlivě nemožnýho..."

foto: archiv Roberta Taschnera

Robert Taschner je autorem remixu Ať žijí duchové s MC Spydou, který můžete slyšet i na Radiu 1, znát ho ale možná budete  z punkové kapley Anyway. Jak se k tomu dostal, co teď dělá a jaké má plány do budoucna nám prozradil v následujícím rozhovoru.
 
 
Kde ses vlastně vzal? Já jsem k tvým mashupům přišla tak, žes nám je poslal do Radia 1 a pak jsem si dogooglila, že hraješ v Anyway, což je docela slušná kapela. Cos dělal předtím, a co děláš teď?
Mě vždycky bavila muzika. Už od mala sem chodil do hudebky, hrál na flétnu, pak trubku. Dokonce sem dělal přijímačky na hudební školu po základce, ale díky blbejm předním zubům sem nevytáhnul vysoký tóny... Proto sem začal hrát na bicí, kde zuby nepřekážej :) Prošel sem několika kapelama jako Freak Parade, Anyway, Lvmen. Taky hraju na
perkuse jako součást různejch performancí, jako Amanitas. Jel sem jedno léto i s takovam novym cirkusem - Cirgue Garuda...

Proč vlastně Anyway skončili, máš nějakej jinej band?
Anyway skončili pár let po mym odchodu, myslim, že kvůli novýmu bubeníkovi, co začal hrát na kytaru či co. Já tenkrát přerušil hraní v rockovejch kapelách. Už mě nenaplňovalo to cestování, spaní po různejch bytech, hledal sem nějakej jinej smysl. Tenhle rok sem ale začal zase po dlouhý pauze hrát v Lvmen a to v původní sestavě. Měli sme pár zkoušek, ale cejtim, že to zase má tu energii... Nikam se ale neženeme :)

Co tě baví na mashupech a mixech nečekaných českých i cizích hitů, a jak se takový mix dostane na svět? Co se člověku stane v hlavě, že do jednoho mixu narve Tofiho(!!!!!) a New order? Jak na to lidi reagujou?
Baví mě to propojení zdánlivě nemožnýho... hlavně se to musí dělat jako legrace, je to pro mě odreagování. Třeba slyšim v rádiu nějakou skladbu a v hlavě mi do ní napadne jiná. Díky internetu (bez kterýho by byly možnosti dost omezený) získam všechno potřebný a pak po večerech to po kouskách ladim do sebe... Lidi to doufam baví:) Asi nejvíc je chytil muj remix Ať žijí duchové s MC Spydou, hraje ho i Rádio 1. Na souncloudu má už hodně poslechů a stáhnutí.

Hraješ někdy i jako DJ? Pokud ne, nechceš to prubnout? Mohla by to být legrace :)
Hrál sem jako DJ, založil sound system Hondzik (podle časopisu, kterej sme dřív vydávali jako samizdat). Hráli sme většinou jungle a DNB, což
mě baví dodnes, i když už jako DJ nevystupuju. Hraju ale občas na parties jako zpestření na perkuse.

Co teď posloucháš a cos objevil zajímavýho?
Poslouchám R1, né, vážně... Mimo elektroniky, starýho ragajunglu a drumce mam rád i kytary. Už moc sice nechodim na živou hudbu, ale naposledy sem byl v Matrixu na americkejch Russian Circles a to mě baví moc.

Kam si lidi můžou dojít pro tvojí muziku, kromě Soundcloudu?
Dělali sme s kámošema takový bootlegový a remixový akce v Shadow azylu, ale mimo pár vyjímek to byly spíš takový poslechový večery. Jinak jeden z DJů (Tuleň) založil stránky na FB - www.facebook.com/Mashupandbootleg.

Plány ny nejbližší měsíce?
V létě ještě nic naplánovanýho nemam, ale když to půjde někde se přifařím s perkusema. Chystam se na pár festivalů jako Soundfeer, Breakfest. Měl bych performovat na Mighty sounds a Freezefestu... Na
podzim zas skoušení s Lvmen. Taky mám v hlavě nápad na novej remix, bude to jedna stará česká záležitost do Dreadzone, ale ještě sem ani nezačal. :)
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.