Share |

Red Bull Letecký den 2013

foto: PR

Bylo to několik hodin plných napětí, vzrušených diskuzí a také překvapených výrazů. Několik set došlých návrhů na roztodivné letostroje, které by se měly účastnit Red Bull Leteckého Dne podalo jasný důkaz toho, že vynalézavost a kreativita lidí nezná mezí! Red Bull Letecký Den na Dvořákově nábřeží u Právnické fakulty se blíží – revoluce v létání se uskuteční už v neděli 22. září! V porotě usedne například Vladimír 518, Milan Cais, Vavřinec Hradílek, Eva Samková či Ben Cristovao.

Martin Šonka, akrobatický pilot a předseda poroty, která z obrovského množství návrhů vybírala finálovou čtyřicítku, občas jen nevěřícně kroutil hlavou nad tím, s čím vším mají lidé odvahu spustit se ze šestimetrové rampy do Vltavy. „Nestačil jsem žasnout, strašně mě překvapilo, co jsou lidé všechno schopni vymyslet. Strašně mě bavilo tím vším procházet, některé návrhy opravdu stály za to,“ dodal s úsměvem na tváři.

Patnáct porotců, mezi kterými nechyběl ani stříbrný medailista z olympiády, kajakář Vávra Hradílek, mělo před sebou velkou výzvu. Vybrat z takového množství neuvěřitelných návrhů jen 40 vyvolených? Nadlidský úkol. „Myslím, že se nám to nakonec povedlo a těším se, až to uvidím postavené v reálu. Ale byla to fuška, parádních věcí tam byla strašná spousta, kolem některých jsme dohadovali fakt dlouho. Skláním se předtím, kolik to jednotlivé týmy muselo stát času a práce. A to jde pořád jen o návrhy, to hlavní mají všichni teprve před sebou..,“ dodal český olympionik.

A kdo rozhodne o finálním vítězi Red Bull Leteckého Dne? Nebudou to tři porotci, ani pět, bude jich celkem deset. Striktní kritikou probádají létající roztodivnosti Vavřinec Hradílek, Eva Samková, Martin Šonka, Radka Máchová, Tereza Brodská, Matěj Ruppert, Ben Cristovao, Yemi A.D., Milan Cais a v neposlední řadě taky Vladimír 518. Ukočírovat je, soutěžící i diváky – o to se bude snažit moderátor Tomáš Hanák. A co je ve hře? Kromě nehynoucí cti a slávy taky pěkná sumička – konkrétně 250.000 kč!

Rozhodně se tedy bude na co těšit. Každý, kdo se 22. září dorazí podívat na Red Bull Letecký Den, zažije něco neuvěřitelného. SuperHéro, Maxipes fík, McKvák, Hvězda Smrti a všichni ostatní budou pokoušet zemskou přitažlivost a zkusí překonat rekordní 62 metrů dlouhý let. Je tam pár favoritů, kteří by to mohli dokázat. Tak neváhej, tohle si nesmíš nechat ujít. A abys věděl, na co se můžeš těšit, mrkni určitě do galerie na www.redbull.cz/leteckyden.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.