Share |

Queernoises: party s konceptem

Pro LGBT komunitu.
foto: pořadatel akce

Jirka Stasink a Jan Štrbáň spolu žijí 12 let a před pěti lety uspořádali první taneční queer klubovou noc v Plzni, kde do té doby podobný koncept chyběl. Po té, co přesídlili do Prahy, začali pořádat dnes již legendární mejdan pražské klubové scény QueerNoises.
 
Pražská klubová straight friendly noc QueerNoises má svoje kořeny v Plzni. Prvotním impulsem byla nespokojenost s úrovní zábavy nejen pro LGBT komunitu a s tím i snaha uspořádat vlastní akce a pozvednout tak hudební úroveň ve městě. Záměr se povedl a obě akce zaznamenaly vysoký ohlas a návštěvnost. První dvě akce proběhly v dnes již neexistujícím klubu Nonplusultra a třetí v Music Clubu Anděl.
 
Díky tomu, že se Jirka Stasink a Jan Štrbáň přestěhovali, rozhodli se, že akci přesunou také do Prahy, kde alternativní zábava pro gaye bohužel také chyběla. Od počátku oba věděli, že budou party pořádat v žižkovském art music klubu Final a větší události ve známém klubu Chapeau Rouge, kde postupně proběhlo již několik akcí. QueerNoises je nyní pravidelná událost, která míchá umělce z celého světa a má svoji oblibu zejména mezi hudebníky, kteří jsou zároveň performeři. QueerNoises spolupracuje s festivalem Prague Pride a toto léto si dokonce vyzkoušel spolupráci s festivalem FLUFF, kde měl malou queerstrage a hostil umělce z Berlína. Oba zakladatelé QueerNoises se snaží již pátým rokem vyhledávat aktuální queer projekty a umělce a představovat je českému publiku v Praze.
 
"Inspiraci a umělce nacházíme hodně v zahraničí. V Madridu, Hamburku, Londýně....V těchto městech je běžné, že se LGBT kultura neuzavírá do svých klubů  a ráda poslouchá i jinou, než klasickou taneční muziku. Tento koncept nám tady chyběl a je to vlastně náš hnací motor pro pořádání party QueerNoises. Máme rádi současný zvuk, queer a uměleckou kulturu a nechceme se omezovat pouze na jeden žánr – každá párty je zaměřená na jiné téma. Teď se věnujeme vyhledávání queer umělců z východní Evropy. Postupem času, jak se naše aktivity rozrůstají a nyní i o pravidelný hudební pořad pro spřátelené Street Radio, nám začala pomáhat Markéta Adamcová s vyhledáváním nových umělců a dramaturgií.", komentují vývoj projektu QueerNoises jeho organizátoři. Markéta se k nim přidala v průběhu projektu a ke queer dodává: "pokaždý se sejde spousta zajímavejch lidí a ty se pak postaraj o to, aby se atmoška dala krájet a namazat na chleba. Náboj z týhle noci je ve mně vždycky ještě tak dva dny než se zas začnu soustředit na něco jinýho."
 
Tyto večírky vznikly z čiré radosti a lásky k hudbě, která není mainstreamová a toto nadšení chtěli  jeho organizátoři sdílet s ostatními. A když se něco dělá s nadšením, logicky to na sebe nabaluje vlnu podobně naladěných lidí.

Stejně tak QueerNoises není jenom o hudbě a stojí mimo klasické gay akce nejen po hudební stránce. Kdo by se taky odvážil míchat hardcore třeba s tanečním elektrem...Jestliže vás mainstraem neoslovuje stejně jako lidi z a okolo QueerNoises, sledujete jejich facebokové stránky a dozvíte se tak o novinkách, které připravují.
 
Facebook ZDE
Facebook Event ZDE
http://queernoises.tumblr.com/

- - -

Videa:
Benjamin DuKhan, The Burger Girl BURN My V****A
PETRA FLURR & MODERNISTA // TERROR-IST

The Queen Of Hearts" by Noisy Pig

Sally Dige - Forget Me Music Video

 

 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.