Share |

První divadelní hra v biobavlně

Divadlo MALÉhRY: herečky Daniela Zbytovská, Nikola Zbytovská a Barbora Seidlová
foto: pořadatel akce

Kostýmy pro zbrusu novou komedii Biostory oblíbeného divadla MALÉhRY jsou vyrobeny z biobavlněných materiálů od AMWA Organic. Hra má premiéru 23. května v Divadle Bolka Polívky v Brně.

Fenomén BIO prorazil už i do divadla a nová komedie Biostory divadla MALÉhRY je jím přímo prošpikována. Nejen, že se příběh odehrává na fiktivním bio kurzu jednoho duchovního guru, ale veškeré kostýmy jsou vyrobeny ze 100% biobavlny, které divadlu MALÉhRY věnovala společnost AMWA Organic.

Báro, nová hra divadla MALÉhRY se jmenuje Biostory, je Vám koncept výroby s bio certifikací blízký?
Nejde mi ani tak o certifikáty, papíry, doklady, potvrzení……..hledám to, co je přirozené, opravdové. To, co pro naše babičky bylo běžné je pro nás již téměř nedostupné. Ze všeho se vytratila “opravdovost”. V obchodech vidíme miliony výrobků, které jsou prázdné, bezduché……platíme za ně penězi, což je naše energie….za pár týdnů je vyhodíme, protože už přestanou sloužit….a tak toužíme po návratu k jednoduchým, kvalitním věcem, které nám slouží daleko delší čas a navíc mají “duši”.V naší nové inscenaci  BIOSTORY ani tolik neřešíme bio-výrobky ale právě ten návrat ke své podstatě. Ukazujeme, jak moc jsme manipulovaní rodinou, společností i různými duchovními vůdci.

Kostýmy pro Vás a Vaše kolegyně jsou poprvé ze 100% biobavlny. Cítíte při nošení nějaký rozdíl, jak se Vám nosí?
Jsou krásné, pohodlné a cítíme se v nich úžasně!

Plánujete pořídit si i další biobavlněné oblečení nebo vybavení domácnosti?
Už jsme  to konzultovaly všechny tři (já a moje kolegyně Daniela a Nikola Zbytovské, které tvoříme divadlo MALÉhRY) s naší výtvarnicí. Dohodly jsme se, že uděláme takovou menší kolekci oblečení z bio látek, abychom měly pohodlné a kvalitní “kostýmy” i mimo jeviště.

Autorské divadlo MALÉhRY má domovskou cénu v brněnském Divadle Bolka Polívky a hostuje po celé České republice. Repertoár tvoří originální autorské komedie, jejichž scénáristkou je Daniela Zbytovská, režie je výsledkem spolupráce všech třech členek divadla – Daniely Zbytovské, Nikoly Zbytoské a Barbory Seidlové.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.