Share |

Febiofest běží, Praze ještě zbývají dva dny

plakát k akci

Program Febiofestu letos nabízí 182 filmů z 55 zemí.

Snímky jsou zařazené do 20 sekcí a budou k vidění na 496 plánovaných projekcích. Z nabídky jmenujme třeba drama, odehrávající se v druhé polovině 19. století, Miláček, dánskou komedii Superclásico, nejnovější snímek režiséra Morettiho Máme papeže!, dále pak belgický film nominovaný na Oskara režiséra Michael R. Roskama Býčí šíje. Je netradičním dramatem z prostředí „hormonální mafie“, nelegálně obchodující s přípravky na podporu růstu svalové hmoty skotu. Veit Helmer přichází s epickou evropsko-asijskou produkcí Bajkonur. Nebude chybět ani česká premiéra restaurované verze legendárního francouzského filmu Bitva o Alžír. Či režijní počin Angeliny Jolie V zemi krve a mléka. Tradiční součástí je ale i doprovodný program hudební a výtvarný.

Hudební fanoušci se mohou těšit na 32 hudebních formací různých žánrů. Mimo jiné dorazí kapely Toxique, Please The Trees, Vltava, Lanugo, Takin'Off, Sunflower Caravan a mnoho dalších. Později v noci zahrají DJ’s z Radia 1.
Koncerty budou každý večer a zdarma
. Těšit se na ně můžete na hlavní scéně v klubu Febiofestu i na malé scéně v pizzerii Mediterane přímo v místě konání festivalu – Cinestaru Anděl.

Kromě hudby Febiofest Music Festival nabídne i bohatý doprovodný program. Vybrat si můžete z bohatého množství stánků s designovými výrobky, módou, šperky, doplňky, dárky apod. Hudební festival zpestří i další kulturní akce. Po celou dobu bude ve festivalových prostorách k vidění atraktivní komiksová výstava Ronaldův svět.

Že byste rádi na Febiofest zavítali, ale máte to poněkud z ruky? Nezoufejte, pražskou část Febiofestu provází série regionálních ozvěn, a to hned v šesti městech. Liberec (2. 4. – 4. 4. 2012), Hradec Králové (3. 4. – 5. 4. 2012), Pardubice (4. 4. – 6. 4. 2012), České Budějovice (5. 4. – 7. 4. 2012), Brno (10. 4. – 12. 4. 2012), Ostrava (11. 4. – 13. 4. 2012).

Více informací najdete na stránkách festivalu:

www.febiofest.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.