Share |

Prozkoumejte skrz na skrz festival Skrz na skrz

foto: pořadatel akce

Již za necelé dva měsíce proběhne na půdě Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze studentský umělecký festival Skrz na skrz.
 
Festival Skrz na skrz propojuje tento rok již potřetí tvorbu studentů Akademie múzických umění a Vysoké školy umělecko – průmyslové a letos poprvé přivítá také studenty z Janáčkovy akademie múzických umění. Studentům poskytne platformu pro setkávání, navazování kontaktů, inspiraci a vznik nových tvůrčích impulsů. Široké veřejnosti nabízí možnost seznámit se s projekty mladých tvůrců uměleckými disciplínami tak, jak název festivalu praví – skrz na skrz.
 
Letošní ročník opět proběhne v prostorách HAMU na Malostranském náměstí 13 v pátek a v sobotu 20. a 21. června 2014. Letní scéna, koncertní sály, chodby, gotická věž i kouzelná zahrada ožijí pantomimou, filmovými projekcemi, koncerty, výstavami, multimédii i zvukovými instalacemi. Z hudebního programu se můžeme těšit na původní tvorbu studentů katedry skladby, jazz, koncerty komorních souborů a sólistů v Sále Martinů a další. Vrcholem programu bude promítání legendárního filmu 2001: Vesmírná Odysea za živého doprovodu orchestru Filmové filharmonie.
 
Novinkou jsou tento rok tzv. Procházky Skrz, během nichž si budou moci zájemci projít areál školy a navštívit tajemná místa jako jsou bezodrazová komora, zvukové studio a další.
 
Připravují se i sportovní turnaje v několika disciplínách.
 
f/ www.facebook.com/naskrz
w/ www.skrznaskrz.cz
Vstup volný.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.