Share |

Prožijte léto s kubánským rumem Havana Club. Máme tipy na koktejly

Havana Club: Daiquiri
foto: pořadatel akce

Ať už jste se letošní léto rozhodli trávit doma, nebo plánujete vyjet do zahraničí, kubánské koktejly můžou být všude s Vámi!

Kuba – země krásných žen, podmanivé hudby, vášnivých tanců, voňavého tabáku a výtečných rumů je právem nazývána „perlou Karibiku“. Země palem, romantických pláží s azurovým mořem a hlavně srdečných lidí, kteří si vždy najdou čas na přátelská setkání třeba ve svatostánku kubánského mojita – La Bodeguita del Medio, baru Ernesta Hemingwaye.

Koktejl Havana Mojito si už dlouhou dobu drží první místo v žebříčku oblíbenosti i u nás. Češi si mojito prostě zamilovali! V parných dnech nic tak dokonale neosvěží jako kombinace pravého kubánského rumu, třtinového cukru, limetky, sodovky a ledu. Můžete zajít do Vašeho oblíbeného baru, anebo si ho připravit sami doma. Záleží na Vás!

Skutečným tajemstvím osvěžujících kubánských koktejlů je kvalitní kubánský rum. Havana Club Añejo 3 Años reprezentuje to nejlepší pro přípravu míchaných nápojů. Tento bílý rum totiž maestros roneros vytvořili speciálně k tomuto účelu.

Havana Club Añejo 3 Años, lehký a suchý rum se stálou chutí a aromatem, je ideální pro přípravu luxusního Daiquirí. Je pro mne obtížné představit si, že by mohl existovat jiný tříletý rum se srovnatelnou intenzitou vlastností a komplexním aromatem a chutí,“ konstatuje Don José Pablo Navarro, Havana Club Primer Maestro Ronero /strážce tajemství tradic/.

Havana Club Añejo 3 Años pro Vás tři roky zraje v sudech z bílého dubu, které jsou vybrány maestros roneros pro svůj slibný potenciál rozvinout v destilátu aroma květin, cukrové třtiny, bylin a citrusových plodů. Lidé ho často kupují a očekávají, že si ho vychutnají čistý, ale pro to určen není. Chcete-li vychutnat kubánský rum v čisté podobě, můžeme doporučit například Havana Club Añejo 7 Años oceněný titulem GRAND RUM MASTER 2012 (v kategorii tmavých rumů zrajících maximálně sedm let) a vysoce ceněnou zlatou medailí na International Spirits Challenge 2011 (v kategorii rumů zrajících sedm až jedenáct let). 

Ať už se rozhodnete namíchat Havana Mojito, Cuba Libre, nebo Daiquiri – nezapomeňte na Havana Club Añejo 3 Años!

HAVANA MOJITO
5 cl Havana Club Añejo 3 Años
1 lžíce třtinového cukru
šťáva z poloviny limetky
čerstvá máta
sodovka

Do tumbleru (sklenice bez nožky) vložíme několik lístků čerstvé máty a jemně (!) ji pomačkáme drtítkem. Přidáme šťávu z půlky čerstvé limety, 1 lžíci třtinového cukru a 5 cl Havana Club 3 Años. Promícháme, doplníme ledem (kostkami, případně drceným) po okraj sklenice, přidáme sodovku, znovu promícháme a ozdobíme snítkou máty.

DAIQUIRI
12 cl Havana Club Añejo 3 Años
4 lžičky práškového cukru
šťáva z čerstvé limetky
několik kapek likéru Maraschino
2 sklenky drceného ledu

Všechny suroviny dáme do mixéru. Mixujeme dostatečně dlouho, aby v drinku nezůstaly žádné znatelné kousky ledu.Nápoj servírujeme ve vychlazené koktejlové sklence.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.