Share |

Primátorky pojede slavná Cambridge, vyzve české univerzity

foto: pořadatel akce

Mimořádně nabitá závodní pouť do Prahy čeká nejúspěšnější univerzitní posádku na světě, osmiveslici Cambridge. Během 100. ročníku Primátorek ji v rámci pátečního závodu Univerzitních osem ČSOB Penzijní společnosti 20. září vyzve sedm českých univerzit (čtyři lodě z Prahy a po jedné z Pardubic, Ústí nad Labem a Ostravy). O víkendu 21. a 22. září se anglická univerzitní loď během hlavního závodu kromě ostatních posádek utká i s Duklou Praha, která vyhrála posledních 33 ročníků Primátorek.

Patří mezi dvě nejsledovanější osmiveslice světa. Každý rok se postaví ve slavném britském závodě TheBoatrace proti rivalovi z Oxfordu. Ten letos Cambridge prohrála, a tak má před sebou další výzvu, vyhrát v Praze slavné Primátorky. „S jiným cílem sem nejedou,“ má jasno Milan Bruncvik, český olympijský veslař a ještě na jaře člen posádky Cambridge.

I když jde o posádku složenou ze studentů, jde o nejlepší veslaře světa. Její členové jsou národními reprezentanty, účastníky světových šampionátů a olympijských her. „Oni určitě nic nepodcení, na začátku semestru skládají novou posádku a ti kluci budou chtít dokázat, že mají na to být v této slavné posádce,“ říká Bruncvik. „Navíc před třemi lety Cambridge skončila na Primátorkách ve finále B, má tak co napravovat,“ dodává.

Mezi její nejzvučnější jména patří německý reprezentant HelgeGrutjen a dvojnásobní účastníci BoatraceSteve Dudek a Mike Thorp. V centru pozornosti jistě bude i americká kormidelnice RosemaryOstfeld. „Mísí se tam zkušenost s mladou dravostí. Univerzitní posádky to budou mít hodně těžké,“ upozorňuje Bruncvik.

Více informací o závodě, doprovodném programu i historii Primátorek ČSOB pojišťovny najdete na www.primatorky.cz.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.