Share |

Chalupecký na lodi

foto autorka

 
 

 

Cena Jindřicha Chalupeckého je ocenění, které se uděluje mladým českým výtvarníkům do třiceti pěti let. V minulosti ji vyhrály osobnosti jako třeba Franta Skála, Petr Nikl nebo David Černý. Letošních pět finalistů už je nějaký ten pátek vybráno a  v pondělí 26. září proběhla na lodi Evoid Floating kousek do Výtoně jejich prezentace. 

V lodi, která už zažila i lepší časy, byl bar, na nábřeží hrál live band a na plátně se promítalo. Každý, kdo se objevil, měl možnost prožít si příjemný večer. 

Letošními finalisty jsou samí muži a to: Filip Cenek, Dominik Lang, Pavel Sterec, Marek Ther a Jiří Thýn. Promítání jejich tvorby byla jen malá ochutnávka toho, co je v rámci doprovodného programu CJCH připraveno. 

Například během akce 5 finalistů, 5 měsíců, 5 míst budeme mít možnost lépe poznat každého finalistu zvlášť. Jiří Thýn prezentoval v červenci, Marek Ther koncem srpna a v tuto chvíli se blíží Pavel Sterec v Koněpruských jeskyních. 

Vítěze vybere a vyhlásí porota 25. listopadu v DOXu. V Ceně čtenářů Respekt můžete však pro svého vítěze hlasovat i vy, a pokud to chcete udělat zodpovědně, určitě se vyplatí zúčastnit se jedné z doprovodných akcí, které jsou všechny zdarma. 

text: Nora Kořánová

Rozpis akcí a další info najdete na http://www.cjch.cz/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.