Share |

Přemýšlíte o adopci či pěstounské péči? Pomůže vám nová brožura adopce.com

foto: pořadatel akce

Nadace Terezy Maxové dětem a Nestlé Česko vydávají v rámci projektu Adopce.com aktualizovanou a rozšířenou tištěnou brožuru  - Průvodce náhradní rodinnou péčí. Brožura je zdarma distribuována veřejnosti, je k dispozici na krajských úřadech a ke stažení na www.adopce.com.
 
Projekt Adopce.com pomáhá už 12 let dětem v ústavní výchově nalézt novou náhradní rodinu. Zájemci o adopci a pěstounskou péči tak získávají ucelené a praktické informace a rady co dělat, aby dítě získalo nový domov. Projekt se skládá ze tří stěžejních částí - z informačního webového portálu www.adopce.com, z telefonní linky s odborníky 233 356 701, kam zájemce může anonymně zavolat a z tištěné brožury.
 
A právě tato brožura vyšla 18. 12. 2013 v tištěné podobě. Obsahuje zejména změny, které přinesla novela zákona o sociálně-právní ochraně dětí č. 359/1999 Sb., a která zásadně změnila systém pěstounské péče a zvláště pak postavení pěstounů. Některé právní úpravy vznikaly v průběhu tohoto roku a definují podmínky v novém prostředí a tyto aktualizace brožura postihuje a reflektuje. Stává se tak velmi užitečným pomocníkem pro všechny, kteří se problematikou náhradní péče zabývají nebo se o ní chtějí dozvědět více.
 
V případě, že ani webový portál či brožurka dostatečně nezodpoví všechny dotazy zájemců, mohou se díky telefonní lince spojit přímo s odborníky, kteří se jim budou individuálně věnovat, vysvětlí jim nejasnosti a poradí, jak překonat překážky, které se občas vyskytují na cestě přijetí dítěte do náhradní rodiny. Užitečné informace poskytuje projekt Adopce.com před přijetím dítěte, ale také, když už je rodina pohromadě. Zajímavá a podnětná je též internetová diskuse, která je součástí webového portálu adopce.com,“ doplňuje Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem.
 
Brožura je rovněž k dispozici na webových stránkách www.adopce.com/ke-stazeni/brozura/Realizaci projektu ADOPCE.com zajišťuje Spolu dětem, o.p.s. a odborným garantem je Středisko náhradní rodinné péče.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.