Share |

Pražská kapela Vložte kočku vydává druhé řadové album s názvem SEAT

foto: pořadatel akce

Pražská kapela Vložte kočku vydává v těchto dnech druhé řadové album s názvem SEAT. Vložte kočku navazují na úspěšný debut TáTa z minulého roku, který si odnesl mimo nadšených kritik také nominaci na cenu Anděl v kategorii nejlepší elektronická deska roku.

Album vychází na domácím labelu Landmine Alert, a to na ručně vyrobených USB flashkách, stylizovaných do podoby fantaskních zvířecích figurek. Flashky obsahují nejen novou desku, ale i video záznam živého vystoupení (Vložte Kočku Radio Wave Live Session) a mnoho bonusů v podobě nahrávek a videí spřízněných kapel (Kaplan bros., Mutanti hledaj východisko, Ufajr, aj.). Koncem roku bude SEAT v prodeji také na kazetách.

“Narozdíl od první desky TáTa, která shrnovala zhruba čtyři roky existence kapely, je nové album tematičtější, sevřenější. Texty souvisí s jedním konkrétním obdobím před třemi lety,” říká bubeník Cyril Kaplan.

Nahrávání měl na starosti pravidelný spolupracovník kapely Jakub “Suchoš” Suchomel. O mix se staral Štěpán Smetáček, který s Vložte kočku spolupracoval už na EP Toxoplazmo(LandmineAlert, 2011) a v prvních letech kapely několikrát hostoval jako druhý bubeník.

“Nahrání i mix první nahrávky jsme si realizovali my sami. Tím pádem vše zabíralo mnoho času. Nahrávali jsme čistého času měsíc a míchali tři. Od prvního nahrávacího dne do vydání přitom uběhl rok a čtvrt. Tentokrát vše proběhlo mnohem rychleji. Rozhodli jsme se zkusit jiný přístup: od října šest dní ve studiu se zvukařem, pak měsíc na mix a master, a na začátku listopadu to bude! Slibovali jsme si od toho větší syrovost a autentičnost nahrávky, což se snad povedlo. Tentokrát nebyl čas to piplat a hladit,” přibližuje Cyril.

Desku si můžete celou poslechnout na SoundCloud nebo stahovat zdarma přes stránky labelu Landmine Alert:
https://soundcloud.com/landminealert/sets/vk-seat
http://landminealert.org/vkseat

U příležitosti vydání desky jede kapela turné po českých klubech, kde představí jak materiál z novinky SEAT, tak svoji dosavadní tvorbu. V Praze pokřtí Vložte kočku nové album 12. 12. 2013 v prostorech klubu Pilot.

Vložte kočku, to je kombinace živé elektroniky, natriggerovaných bicích, pětistrunných houslí, pianina a surreálných textů.Takto fungují VK na české hudební scéně už skoro šest let. Za tu dobu odehráli stovky koncertů od Nepomuku po Bohumín, vydali kromě dvou dlouhohrajících desek i několik kratších EP, vytvořili hudbu ke čtyřem divadelním představením a k jednomu krátkému filmu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.