Share |

Post-rockeři UpCdownC se chystají do Chapeau Rouge

foto: pořadatel akce

Do Prahy po delší době opět zavane trocha ostrovního postrockového vánku v podání starých známých UpCdownC, tentokrát v kombinaci s chmelovou vůní podkrkonošských The Hops Party. ][ zve na tenhle koncert ve čtvrtek, 23. 10. 2014 do Chapeau Rouge.
 
UpCdownC, britští instrumentální post-rockeři, jsou jednou z kapel, které do Prahy snaží přivést pravidelně, vždy po nové desce. Letos v říjnu se tak s nimi setkáte potřetí, téměř na den přesně po roční pauze. UpCdownC okouzlí každým svým albem. Poprvé to bylo album Firewolf (2009), které slibovalo krásný britský post-rock, lehce netradičně říznutý grungem a dalšími kytarovými žánry devadesátých let, avšak UpCdownC svým prvním pražským vystoupením zcela zbořili veškerá očekávání - zahráli i starší věci ze svých dřívějších desek a naživo vytvořili zcela neskutečnou atmosféru. Tahle kapela totiž funguje jako rodina, což - jakkoli pateticky to může znít - je holý fakt a z jejich živých vystoupení je to neskutečně cítit.
 
Jejich druhý pražský koncert se nesl v duchu alba Calaveras (2011), na němž se jejich tvorba posunula do více podových a atmosférických poloh a nově byla ozvláštněna také efekty a další elektronikou, což opět mělo své kouzlo. Letos UpCdownC přijedou s Black Sea (2013). I přesto, že na tohle album zatím nenajdete žádnou českou recenzi, věřte, že je syntézou a ztělesněním toho, co UpCdownC skutečně jsou. Můžete tam najít jak klasický britský post rock, tak hodně retro a béčkových prvků (trochu grunge, trochu soundtracku a trochu Morriconeho), klávesy a především pak notnou dávku právě té atmosféry, která je pro UpCdownC tak typická. Album Black Sea je parádně sehrané, dává smysl od začátku až do konce a posluchači nabízí jistou pospolitou propojenost. Zažít pak všechno tohle při koncertu, bude jistě nezapomenutelné.
 
The Hops Party z podkrkonošských Hořic budou pro mnohé jistě velkou neznámou, přesto věřte, že skrývají ohromné množství potenciálu. Je to nový projekt, dvou ostřílených muzikantů - Huga (Morokweng) a Dana (Abraham). Svůj první velký debut si odbyli naletošním Psy-High, kde svým garážovým rockem zaujali nejednoho posluchače. Co se hudby týče, můžete se těšit na skutečně ryzí rokenroll s bluesovými čisto nerovými prvky, v naprosto minimalistickém podání dvou vintage nástrojů - jedné kytary a jedněch bicích. Zahrají dřevní americké blues a náklaďácky rockenroll, tak trochu v duchu vzívání Jacka Whita. Dalším důležitým akspektem The Hops Party je ale i jejich filozofické podloží, a to je nezměrná a neutuchající láska k pivu, které je hlavní inspirací nejen pro texty a samotnou hudbu. Naživo vás tahle drzá dvojice smete proudem čisté energie, zahrají stručně a jasně, žádné vytáčky. Pokud budou The Hops Party v tomto tempu pokračovat dál, nejen, že se dočkáte spousty dalších skvělých koncertů, ale zcela jistě také vydání nějaké té nahrávky.
 
UpCdownC + The Hops Party
Chapeau Rouge, Praha
23. 10. 2014
Více zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.