Share |

Poppy Ackroyd z Hidden Orchestra a Carlos Cipa zavítají do Café V lese

foto pořadatel akce

Skotská skladatelka, klavíristka a houslistka Poppy Ackroyd a také její německý kolega Carlos Cipa budou hosty koncertního večera v Café V lese. V pátek 23. listopadu zde českému posluchači představí tvorbu německého labelu Denovali, který patří k absolutní špičce současné alternativní a experimentální hudby.

Poppy Ackroyd se do Prahy vrací po únorové zastávce s Hidden Orchestra v Paláci Akropolis. Zakladatelka této skotské nu-jazzové skupiny příjíždí do České republiky tentokrát se svojí sólovou tvorbou, která je éteričtější a experimentálnější. Skladby jsou postavené na zvucích houslí a piána. Kromě delikátních melodií  z nich vyluzuje poněkud neortodoxním použitím tradičních instrumentů i další zvuky. Piáno se například pod jejíma rukama mění v perkusivní instrument. Hudebnice narozená v Londýně a momentálně žijící v Edinburgu předvede materiál ze svého sólového debutu „Escapament“, který vychází na Denovali Records v prosinci.

Pražskému publiku se poprvé představí i Carlos Cipa, dvaadvacetiletý skladatel a klavírista z Mnichova. Má za sebou akademické vzdělání, ale nikdy se škatulkami omezovat nenechal a působil jak v jazzových, punkových tak i indierockových kapelách. Jeho tvorba je pod vlivem náladového minimalismu Erica Satieho nebo Claude Debussyho. Jeho debutové album „The Monarch and the Viceroy“ spojuje intenzitu křehkých klavírních melodií se smyslem pro zvukový detail.

Více info na
http://www.poppyackroyd.com/
http://www.facebook.com/carloscipa
http://www.denovali.com/

DENOVALI Showcase:
Poppy ACKROYD (Hidden Orchestra, UK)
Carlos CIPA (DE)
pátek  23. listopadu, 19:30h
CAFÉ V LESE, Krymská 12, Praha

VSTUPNÉ: 150 kč (jen na místě)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.