Share |

Polaroidový pohled do lidského nitra Prahy

Fotografický projekt Martina Pavla - Daily Portrait - přináší pohled do lidského nitra Prahy skrze polaroidové fotografie.

Prahu netvoří jen známé dominanty, které jsou pro ni typické, ale i lidé, kteří v ní žijí. Fotografický projekt Martina Pavla - Daily Portrait - přináší pohled do lidského nitra Prahy skrze polaroidové fotografie.
 
Fotografický projekt Daily Portrait přináší pohled na lidskou individualitu a její rozmanitost skrze soubor 365ti polaroidových portrétů postav svlečenéch do půli těla na více či méně známých místech Prahy. Portrétovaní nahotou odstraňují formální bariéry a jsou ji vytrženi z každodenní reality. Nahota rovněž dokazuje jejich chuť vystoupit z každodennosti a zároveň je nechává zcela vyniknout. Postavy pak dotvářejí místa, v nichž se ocitají a propůjčují jim prvek nevšednosti. Vzniká tak mentální obraz města, v němž lidé nejsou jen součástí davu, ale vystupují z něho a jsou otevřeni další komunikaci a setkání.
 
Motiv seznámení se s novými lidmi prostupuje i samotné focení, na které se přihlašovali lidé z různých skupin společnosti. Jak samotný autor přiznává i pro něj focení znamenalo setkání s lidmi, se kterými by se asi nikdy nepotkal.
 
Představu o tom, jak takový mentální obraz města vypadá, si můžete udělat na výstavě v GALERII/CZD  od 14. 5. do 25. 5.2013. Vernisáž výstavy proběhne v pondělí 13. 5.2013 v 18:00.Na výstavě bude také představen katalog ve formě krabičky obsahující všech 365 samostatných fotografií. Portrét města si tak budete moci doma sestavit sami podle svých představ nebo jen přemýšlet o jednotlivých individualitách.
 
Katalog Daily Portrait můžete koupit už teď na portraitdaily@gmail.com za sníženou cenu 250,- Kč, která platí pouze do konce dubna.  Poté se bude prodávat za 600,- Kč. Náklad bude 500 ks a veškerý zisk půjde na charitativní účely.
Více o Daily Portrait: ZDE 
Odkaz na událost na Facebooku: ZDE


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.