Share |

Podzimní Czech Design Week odstartuje v listopadu

foto: pořadatel akce

Festival zaměřený nejen na český design, který bude trvat přesně jeden týden. Czech Design Week Festival  se chce vymezit stávajícím přehlídkám formou i obsahem. Nepůjde tedy o přehlídku, které bude dominovat luxusní zboží či naopak amatérský přístup. Naopak důraz bude kladen na tradiční český design a jeho prezentaci formou nejen výstavy, ale také přednášek a diskuzních fór přímo s návrháři, řemeslníky, výrobci, designéry a zástupci vysokých škol. Na rozdíl od stávajících akcí na trhu, bude Czech Design Week Festival  propojovat mezinárodní scénu.
 
Vytvoření platformy, která umožní zapojení široké laické a rovněž odborné veřejnosti na téma design – kreativa, výroba, propagace, prodej a podobně. Jedním z cílů bude ukázat, že design není jen drahé zboží do bytu, ale stojí za ním lidé se zajímavými nápady a příběhy. Ukázat tak, že i tuzemská designová výroba a kreativita obstojí v mezinárodním srovnání a že i malá nezávislá studia či kreativci mají své místo vedle velkých, nadnárodních koncernů/značek/výrobců. Cílem je i zapojení se do veřejného
prostoru, přetáhnout design z uzavřených místností do městských ulic a tím získat co největší zásah u veřejnosti. Součástí Czech Design Week Festival  i propojení s mezinárodní scénou participací zahraničních design weeků.
 

Náplň Czech Design Week Festival 
Stejně jako podobné zahraniční akce, nabídne i Czech Design Week program na jeden celý týden, jehož náplní bude výběrová expozice designu od českých a zahraničních designérů v rovnoměrné kombinaci s osobními setkáními a diskuzními panely se samotnými autory a tvůrci.
 
Program bude rozdělen na čtyři bloky: výstava výběrového designu, prezentace zejména českých autorů formou diskuzních panelů, intervence ve veřejném prostoru a mezinárodní účast, tedy vystaven toho nejlepšího ze zahraničních design weeků.
 
Potvrzena je již účast z Polska, Švédska, Slovenska, Itálie, Německa a UK. Výběr hostů a vystavených exponátů bude zaměřeno na prezentaci menších studií, jednotlivců, značek a v neposlední řadě i výběru toho nejlepšího a nejznámějšího z produkce tuzemských vysokých škol, včetně jejich zástupců.
 
Kvalitu vystavených děl a pozvaných hostů kurátorsky zaštítí realizační tým, který se na poli designu pohybuje již několik let.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.