Share |

FASHION DEALã: urban kultura pod jednou střechou

foto: pořadatel akce

FASHION DEALã je místo, kde se setkává urban kultura pod jednou střechou. Kde není prostor pro hate, jen pro čistou lásku ke hře.
 
Oficiální druhý ročník události se uskuteční v industriálních prostorech Továrny na Dělnické 63 v Praze ve dnech 22. a 23. září 2017. Tento rok prošel koncept události několika změnami, které se jasně odrážejí i na nadcházejícím pražském eventu.
 
 
Protože cílem projektu je ukázat a přiblížit subkulturu široké veřejnosti, rozhodli se organizátoři věnovat více prostoru její jednotlivým aspektům.
 
Pražská část FASHION DEALã se opět vrátí do industriálních prostor, v nichž tentokrát dostanou hlavní slovo milovníci tenisek a sneakerheadi. Jelikož tenisky jsou opravdu nedílnou součástí této komunity, celý event se bude nést v duchu SNEAKERS ARE NOT ã CRIME.
Určitě však nebudou chybět zástupci různých oděvních značek, prodejci, reselleři, programová část či prostor věnován mladým umělcům.

 
Už před pár týdny organizátoři na sociálních sítích zveřejnili krátký dokument o FASHION DEALã. Toto video vzniklo během oficiálně druhého ročníku bratislavské události, která se konala ve dnech 31. května až 2. června 2017 v prostorách Staré tržnice. Podtitul zněl Gallery of Street Culture a kromě množství resellerů, brandů a kreativců byl největší prostor věnován právě umění.
 
Důkazem byla jedna z nejvýznamnějších pop up galerií současných českých umělců vycházejících ze street artu, jakou slovenské publikum kdy mělo možnost vidět. Ta nesla název SãLON DE PRAGUE, kde svá díla vystavovali umělci:
 
PASTA ONER
JAN KALÁB
MICHAL ŠKAPA
MARTIN KRAJC
KAREL ŠTĚDRÝ
MICHAL CIMALA
JAKUB HUBÁLEK
 
Video se nezabývá jen posledním ročníkem, ale vysvětluje hlavní myšlenku projektu. Kromě rozhovoru se zakladatelem Michalem YAK.SHA Novotným se ve videu nachází také feedback od různých interpretů, kteří každoročně tento event navštěvují.

/VIDEO/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.