Share |

Po roce je tu zase výstava Diplomanti AVU 2014

foto: pořadatel akce

Výstava Diplomanti AVU 2014 proběhne ve dnech 27. června - 3. srpna 2014 ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze.
 
Výstava čerstvých absolventů osmnácti ateliérů Akademie výtvarných umění v Praze je pravidelným tradičně slavnostním zakončením akademického roku a studia tentokrát
47 studentů. Absolventi ateliérů malby, kresby, grafiky, sochařství, restaurátorských škol, architektury, konceptuální, monumentální a intermediální tvorby představují svými díly velmi pestrou instalaci, kterou letos kurátorsky uspořádal prof. Martin Mainer a odb. as.Samuel Paučo, pedagogové Ateliéru malby IV AVU.
 
Diplomantská výstava se uskuteční ve dnech 27. června – 3. srpna 2014 v Malé dvoraně a 5. patře Veletržního paláce Národní galerie v Praze (Dukelských hrdinů 47, Praha 7).
 
Vystavují: Michaela BURCAKOVÁ, Michala BUTKOVÁ, Iveta ČERMÁKOVÁ, Michal DROZEN, Dominika DWOROKOVÁ, Birgitt FISCHER, Vojtěch FRÖHLICH, Marek GOLIAŠ, Petr GRUBER, Martin HEROLD, Jana HLAVOVÁ, Matyáš CHOCHOLA, Vojtěch JEMELKA, Lenka JIRKOVÁ, Lucie JUŘIČKOVÁ, Jaroslava KADLECOVÁ, Barbora KLEINHAMPLOVÁ, Karolína KLIMEŠOVÁ, Libor KOCANDA, Marek KOLÁŘ, Filip KOTLÁŘ, Adam KOVALČÍK, Marie KRAJPLOVÁ, Simona KRAUSOVÁ, Pavel KUČERA, Markéta MRÁČKOVÁ, Iveta MUCHOVÁ, Josefína NESVADBOVÁ, Eliška PERGLEROVÁ, Bořek PEŠKA, Jan POUPĚ, Tomáš PRCHAL, Tereza REICHOVÁ, Josef ROSSÍ, Ondřej ROUBÍK, Kateřina SAMKOVÁ, Matěj SMRKOVSKÝ, Adéla SOUČKOVÁ, Aneta ŠEBELKOVÁ, Petra TUŠEROVÁ, Jakub TYTYKALO, Luboš VETENGL, Eva VLÁČILÍKOVÁ, Tomáš VRANA, Kateřina ZOCHOVÁ, Miroslav ŽÁN
 
Vernisáž proběhne ve čtvrtek 26. 6. 2014 v 17.00.
Zahrají
Koncert pro klavír a teremin (Anna Vlasáková – klavír, Marie Ladrová – teremin)
Projekt Occhi di Domani (Ewski – hard´n´soft loops a hosté)
Dj F. K., Trevor Linde a další
 
K výstavě vyjde souborný katalog, zpracovaný pure-beauty.cz.
Výstava je otevřena pro veřejnost ZDARMA a to denně kromě pondělí od 10.00-18.00 hod.
 
Spot k výstavě
FB událost
 
 
Akademie výtvarných umění v Praze je veřejná vysoká škola univerzitního typu. Uskutečňuje magisterské a doktorské programy v oblasti výtvarného umění, nových médií, restaurování výtvarných děl a architektury a v souvislosti s tím i vědeckou a uměleckou tvůrčí činnost. V kontextu domácím i zahraničním plní roli významné kulturní instituce, garantuje rozvoj vybraných oborů a podílí se na celoživotním vzdělávání a civilizačním rozvoji. Jako elitní a výběrová škola, poskytuje mimořádně talentovaným jedincům podmínky pro jejich tvůrčí rozvoj. Vedle umělecké tvůrčí činnosti, realizované převážně formou individuální ateliérové výuky, rozvíjí paralelně i teoretickou reflexi umělecké tvorby v kontaktu s aktuálními dobovými trendy. Snaží se přitom zahrnout veškeré spektrum dnešních uměleckých aktivit a umožnit svým posluchačům hledat sama sebe uvnitř prostupné struktury školy, mezi jednotlivými ateliéry, obory a osobnostmi. Akademie výtvarných umění v Praze rozvíjí otevřenou, pluralitní a flexibilní vnitřní strukturu a opírá se přitom o principy nezávislosti a tvůrčí svobody, zakotvené v samosprávě Akademické obce.
 
 
Vedoucí pedagogové a jednotlivé školy AVU: Malířská škola I Jiřího Sopka, Malířská škola II Vladimíra Skrepla, Malířská škola III Michaela Rittsteina, Malířská škola IV Martina Mainera, Škola kresby Jiřího Petrboka, Škola grafiky I Jiřího Lindovského, Škola grafiky II Vladimíra Kokolii, Škola sochy I Lukáše Rittsteina, Škola sochy II Jindřicha Zeithammla, Škola figurálního sochařství a medaile Jana Hendrycha, Škola intermedií I Milana Knížáka, Škola intermedií II Jiřího Příhody, Škola intermédií III Tomáše Vaňka, Škola nových médií II Anny Daučíkové, Škola restaurování uměleckých děl sochařských Petra Siegla, Škola restaurování děl malířských a dřevěných polychromovaných technik Karla Strettiho, Škola architektury Emila Přikryla.
 
Poděkování partnerům výstavy: Skolil kompozit, BU2R, Artmapa, Radio 1, Mifer, Vajco


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.