Share |

Pjoni vyráží na na turné po Česku a Slovensku

foto Exitab

Pjoniho dlouho ohlašovaný sólový debut je konečně venku. Album se jmenuje Cloud No Raisins a vychází ve vydavatelství Exitab, která zastřešuje několik dalších progresívních jmen bratislavské scény (Stroon, Gwerkova, Teapot...) Jde o poměrně osobně laděnou kolekci. Najdete na něm elektroniku, ale taky Pjoniho akustickou tvář opírající se hlavně o kompozice pro čelo a charakteristický vokál.

Kromě jiného album nabízí i akustickou verzi skladby ‘So Sorry’, která se objevila již na debutovém vinylu Ink Midget & Pjoni.

Po jejich předskakování Bibio na Education Parties a společném koncertu s WWW v pražské MeetFactory, se Pjoni v rámci československého turné opět vrátí i na česká pódia. Koncerty se ponesou v duchu téměř absolutní tmy. Podle slov Pjoniho zvuk alba ovlivnila především islandská čelistka Hildur Gu.nadóttir, které Pjoni se svým multimediálním projektem lowii předskakoval na jejím nedávném koncertě v Bratislavě.

Cloud No Raisin je k poslechu tady: http://exitab.exitmusic.org/
nebo přes Soundcloud: http://soundcloud.com/pjoni/sets/cloud-no-raisins

Pjoniho stále aktuální singl ‘Mummy’ si můžete zadarmo stáhnout tady: http://exitab.exitmusic.org/

Pjonimu bude předskakovat nejnovější anglický objev Exitabu. Ačkoliv Aches a.k.a. Jonny Fox pochází z rodiště legendárního labelu Warp, už jistý čas produkuje a žije v Bratislavě. Melancholické kytarové skeče, ambient poddávající se future garage, ozvěny Mount Kimbie i Forrest Swords…i tak by se dalo charakterizovat jeho debutové EP Fine Tongue:
http://exitab.exitmusic.org/album/fine-tongue-ep

Slovenský line-up doplní Filip Míšek aka Dikolson, který představí živou verzi svého oceňovaného alba The Bear Is Sleeping Now.

Cloud No Raisins vychází v limitované edici 200 kusů a jak je na labelu zvykem, opět jde o úzkou spolupráci hudby a vizuálního umění. CD je zabaleno v speciálně vyhotoveném papírovém bookletu. K dostání bude od 25. února na pultech prodejny Rekomando v Praze, na koncertech, nebo si jej můžete objednat už teď prostřednictvím Exitabu, na Bandcampe, nebo na adrese label@exitmusic.org.

Exitab Tour In The Dark: Pjoni / Aches / Yvris

10.2. Trenčín / Lúč w/ Aches, StiX, Yvris, Karaoke Tundra, EFF.D
11.2 Topoľčany / Nástupište w/ Aches, Yvris
22.2. Brno / Boro w/ Aches, Yvris
23.2. Praha / Café v Lese w/ Aches, Yvris
15.3. Košice / Tabačka w/ Aches, Dikolson
16.3. Žilina / Stanica w/ Aches, Dikolson
7.4. Bratislava / KC Dunaj w/ Aches, Dikolson, Yvris

Event: http://www.facebook.com/events/170305749744515/

www.facebook.com/exitab
http://soundcloud.com/pjoni
www.exitab.org
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.