Share |

Open House Praha: Domy se otevírají, račte vstoupit. Prohlídky zdarma od 16. května.

Libeňský plynojem rovněž otevře své brány návštěvníkům

Zajímáte se o architekturu nebo míjíte v Praze budovu, která se vám líbí, ale nedá se dostat dovnitř? Pak vás určitě potěší nový festival otevřených budov, který má tento rok premiéru.
 
Open House je jednoduchý, ale velmi účinný koncept, který vznikl v Londýně již před 23 lety. Zaměřuje se na výjimečnou architekturu a zpřístupňuje ji pro všechny a to zcela zdarma. Praha se tak zařadí mezi města, jako jsou Cork, Vilnius, která také pořádají tento festival prvním rokem.
 
Budovy budou otevřeny zdarma v sobotu 16. a neděli 17. května od 10 do 18 hodin a k akci bude vydán tištěný katalog, který bude dostupný i na www.openhousepraha.cz. Zde se dozvíte, kde je vstup zcela volný, kde budou návštěvy probíhat v organizovaných skupinách a kam je kvůli omezené kapacitě nutné se předem zaregistrovat. Můžete se těšit například na prohlídku historického plynojemu v Libni, nahlédnete do provozu elektrárny na Štvanici nebo zažijete moderní prostředí kancelářských budov na Rohanském ostrově a samozřejmě mnoho dalších.
 
Infocentrum bude umístěno v hotelu fusion na rohu ulic Jindřišská a Panská a některé z jeho designově různorodých pokojů si budete moci v rámci Open House také prohlédnout.
 
Záštitu nad Open House Praha převzala architektka Eva Jiřičná, která stála u počátků londýnského festivalu v roce 1992 a byla jeho součástí více než 20 let. Domy se otevírají, račte vstoupit. 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.