Share |

Ochutnejte novou francouzskou minerální vodu Badoit

foto: PR

BADOIT je prémiová minerální voda – přirozeně perlivá přímo ze zdroje, bohatý zdroj vápníku a hořčíku. Dokonale jemné bublinky a vyvážený obsah minerálních látek dodávají BADOIT  delikátní chuť. Díky jedinečným vlastnostem se BADOIT stala synonymem nejkvalitnější perlivé minerální vody, jedničkou francouzské gastronomie a oblíbenou volbou nejlepších šéfkuchařů. 100% přírodní produkt s harmonickou chutí dává náležitě vyniknout gurmánským zážitkům.
 
BADOIT pramení v lázeňském městečku Saint Galmier, na úpatí Mount Forez, jihozápadně od Lyonu. Vrt byl objeven v roce 1778. První balená voda BADOIT spatřila světlo světa jen o 60 let později. Přirozeně perlivá minerální voda vyvěrá z hloubky 153 metrů při teplotě 16 stupňů Celsia. Jeden litr BADOIT obsahuje 80 mg hořčíku, 153 mg vápníku a 1 250 hydrogenuhličitanů. „Minerální voda BADOIT podporuje chuť k jídlu, pomáhá trávení a pozvedává ducha,“ konstatoval již v 18. století dvorní lékař Ludvíka XVI. Richard Marin de Laparde a vlastně tak začal psát příběh BADOIT. Jméno proslulé minerálce dal obchodník s hedvábím Auguste Badoit, který se jako první chytře zhostil příležitosti a začal stáčet perlivou vodu do lahví.
 
Špičkoví šéfkuchaři a sommeliéři uznávají BADOIT pro její jemné a delikátní bublinky, vyváženou chuť, schopnost probudit chuťové pohárky při snoubení se širokou paletou chutí a umocnit tak gastronomický zážitek na maximum. BADOIT je suverénní jedničkou prémiové gastronomie ve Francii. Za poslední dva roky se výrazně rozšířil její úspěch po celém světě a export dnes reprezentuje 10 % celkových objemů. Celosvětovým ambasadorem značky BADOIT je Thierry Marx, michelinský šéfkuchař restaurace v hotelu Mandarin Oriental v Paříži. Věhlasný šéfkuchař o BADOIT hovoří s nadšením, coby mocném zdroji inspirace, nepostradatelném společníkovi, který jej věrně provází řadu let a má v gastronomii nezastupitelné místo, neboť i všední jídlo promění v kulinářský zážitek.
 
Aktivity BADOIT v České republice
Značka BADOIT ve spolupráci s prestižní anketou Maurerův výběr Grand Restaurant zahájila novou tradici, každý rok odmění nejlepšího českého šéfkuchaře speciální cenou Badoit Grand Chef. Historicky prvním oceněným se stal Jan Štěrba, šéfkuchař restaurace Piano Nobile v zámeckém hotelu Chateau Mcely. Koncem března Jan Štěrba absolvuje speciální kuchařskou lekci ve škole Alaina Ducasse a v plánu je i setkání  s Thierry Marxem, šéfkuchařem restaurace v hotelu Mandarin Oriental, celosvětovým ambasadorem BADOIT.
 
Oblíbená minerální voda šéfkuchařů nebude chybět ani na proslulém Prague Food Festivalu, který se letos koná od 23. do 25. května v Královské zahradě Pražského hradu. Součástí programu je unikátní Badoit Fine Dining, kde se na jednom stole sejdou delikátní tříchodová menu od šéfkuchařů oceněných Michelinem či anketou Grand Restaurant, včetně vítěze Badoit Grand Chef 2014 Jan Štěrby. Oblíbený třídenní svátek jídla s dlouholetou tradicí tak opět nabídne skvělé pokrmy a nápoje, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, prestižní pražské restaurace i hvězdy z regionů.
 
Badoit Grand Chef 2014
Výhradním distributorem exkluzivní francouzské minerální vody BADOIT pro Českou republiku a Slovensko je společnost Kofola. Jeden z nejvýznamnějších výrobců na tuzemském trhu s nealkoholickými nápoji tak stále zkvalitňuje svou nabídku pro prémiové restaurace. Společnost Kofola úspěšně naplňuje svou vizi nabízet kvalitní, zdravé pití. To je ostatně také důvod, proč se stala generálním partnerem letošního Maurerova výběru Grand Restaurant, jehož základní filosofii shrnuje klíčové doporučení: „Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!“ Publikace Maurerův výběr Grand Restaurant v roce 2013 vyšla už po osmnácté, díky značce BADOIT byla poprvé oceněna nejen nejlepší restaurace v České republice, ale také její šéfkuchař.
 
Titul Badoit Grand Chef 2014 získal Jan Štěrba, pod jehož vedením Restaurace Piano Nobile v Chateau Mcely poprvé dosáhla na absolutní vítězství v anketě  Maurerův výběr Grand Restaurant. Chateau Mcely je první a jediný eco chic pětihvězdičkový zámecký hotel v České republice. Proslul kvalitou služeb, krásou interiérů i okolní přírody. Šéfkuchař Jan Štěrba má k zámku Mcely velmi blízko jak kuchařskou filozofií, tak i původem – pochází z nedalekého Nymburka. Členem kuchařského týmu je prakticky od otevření Chateau Mcely a postupným získáváním zkušeností se propracoval až na pozici šéfkuchaře. Menu Piano Nobile je inspirováno tradičními recepty aristokratické rodiny Thurn-Taxisů, která v Chateau Mcely měla své venkovské sídlo, a italskou kuchyní, se kterou se Jan Štěrba důkladně seznámil při svém působení v oblasti Gatteo Mare v Itálii. Kromě kreativního vymýšlení novinek do sezónního menu jej baví také hledat a nacházet místní dodavatele kvalitních surovin.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.