Share |

Chefparade podpoří zdravé stravování na Food Revolution Day

foto: archiv Chefparade

Nové číslo Chefparade magazínu připravilo lákavé kurzy vaření - mezi hlavní novinky patří vaření s čokoládou Lindt, afghánská kuchyně, víkendový brunch či výlet za holandskými specialitami. Také se připravuje na velkou akci, bude podporovat Food Revolution Day.
 
Food Revolution Day je výzva pro školy, školky, organizace, firmy, komunity či jednotlivce, aby v tento den věnovali svůj čas a pozornost tomu, co budou jíst, aby sdíleli s ostatními svoje zkušenosti, podíleli se o zážitky, recepty a posunuli dále své  know-how, jak zdravěji a zodpovědněji přistupovat ke stravování. Food Revolution Day organizuje Food Revolution Foundation pod záštitou Jamie Olivera a do Prahy jej přináší škola vaření Chefparade společně s ambasadorkou pro ČR Andreou Kosorínovou - Gazdinka.cz.
 
Na podporu tohoto dne pořádá 16. 5. 2014 Chefparade neziskovou akci pro 80 dětí z vybraných škol – vaření s předními šéfkuchaři, kde se děti dozví, odkud jídlo pochází, jak ho připravit a jak správný výběr potravin ovlivňuje jejich metabolismus. Misí akce je vzdělávání a inspirování dětí ke změnám ve stravování a podpora kvalitních a regionálních potravin. Do projektu se mohou zapojit jednotlivé třídy škol a školek, knihoven i ostatních institucí přihlášením na petra@chefparade.cz. Osloveny budou i dětské domovy pod záštitou Nadace Terezy Maxové.
 
Akce v Chefparade je limitována počtem účastníků na 4 třídy základních škol (výběr provede Chefparade), avšak všem přihlášeným bude od Chefparade poskytnuta podpora v podobě základního info balíčku s představením projektu, se zdravými recepty Jamie Olivera a zábavnými hrami na podporu správného stravování, aby mohli sami ve svých prostorách podpořit FRD a osvětu o zdravém stravování. Prvních 10 přihlášených pražských tříd, na které již nezbude místo na samotné akci, dostane bedýnku ovoce a zeleniny a budou si tak moci sami vyzkoušet přípravu smoothies podle receptu Jamie Olivera a prvních 10 přihlášených knihoven obdrží kuchařskou knihu Chefparade do svého fondu. Prvních 10 dětských domovů obdrží v určitém počtu kuchařské zástěry a vařečky.
 
web Chefparade
facebook Chefparade


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.