Share |

Croissanty, ciabatty? Smůla, Češi radši rohlíky

Výroba rohlíku / foto Chmee2

 
Aktuální zákaznický průzkum, provedený jendou z největších pekařských společností v ČR, ukázal, že nejoblíbenějším pekárenským výrobkem českých zákazníků je tradiční rohlík.
"Při nákupu v pekařství po něm sáhne přes 80% zákazníků," informovlai média zadavatelé průzkumu.
"Přestože se nabídka pekárenských výrobků v posledních letech u nás výrazně rozšířila a Češi mají na výběr z mnoha specialit od italské ciabatty po francouzské bagety, rohlík stále zůstává naším nejoblíbenějším pečivem.
 
Rohlík je středoevropskou specialitou, vedle Čechů si na různých druzích tohoto pečiva pochutnávají třeba Němci nebo Rakušané. Právě v Rakousku má údajně rohlík také původ. V době tureckého obležení Vídně byl prý inspirací pro místní pekaře charakteristický půlměsíc, který se vyskytoval na zbraních i oděvech obléhatelů. Podle jedné legendy se dokonce rohlík stal zachráncem Vídně, když pomocí jeho distribuce stateční pekaři signalizovali obyvatelům hrozící nebezpečí útoku." Šifrování zpráv do pečiva vypadá jako hodně ujetá věc, ale fakt je, že sms tehdy nebyly... 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.