Share |

9 skvělých věcí podzimu

Jak si užít podzim.
foto Happy Socks

Podzim je neodvratně tady. Štve vás? Ale...
 
1 BARVY podzimního listí jsou parádní, a i ve městě můžete jásat nad oslňujícím důmyslem přírody. VŮNĚ podzimu taky pronikne až do města, aspoň do větších parků. Nebo si voňte doma  s kořením na štrúdl, viz bod 2.
2 DÝNĚ a tykve vůbec. Nejen halloweenské. Na okuk i konzumaci. Plus JABKA. V županu. A vy v županu.
3 HOUBY. Hřiby & lišky byly sice už v létě, ale opravdová procházka v lese, ze kterého sotva vstala mlha...
4 VYSPÍTE SE. Už žádné noci probdělé proto, že ve 30stupňovém vedru, které máte v bytě, se spát pořádně nedá.
5 ČAJ A KNIHA nebo tablet. A DEKA, PLÉD... je zcela legitimní do té sloty prostě nejít a zůstat doma. Pokud jste dva až čtyři, pak SCRABBLE. Kdo má KRB, přidá krb.
6 POLÍVKY. Pokud chodíte na farmářské trhy nebo máte vlastní zahradu, najdete tam právě teď ty nejlepší suroviny na dokonalou polívku. Naše tipy: Květákovo-bramborová na pocit "doma je útulno," pórkovo-hrušková na "trocha luxusu neuškodí." A po polévce nějaké opravdové, "pomalé" jídlo vonící z trouby...
7 NOSTALGIE, sentiment, hořkosladká romantika... pokud se v takových věcech občas rádi rochníte, už víte i bez nás, že právě nastala nejlepší sezona pro vaši zálibu. Návštěvníkům  i obyvatelům Prahy doporučujeme vycházku na Olšanské hřbitovy. Jedinečným způsobem podpoříte pocit "na tušení konce je něco krásného." 
8 VLNA: Zachumlávací SVETRY, čepice, šály, vlněné šátky. Tlusté ponožky. A cool bezprsté rukavice.
9 Světlo. Slunce pronikající oparem nad loukou. Světlo v okně domu, kolem kterého jdete na procházku. Světlo slunce, které na pět minut vykoukne z mraku.
10 OK, žádný bod 10 není. Těš(í)me se na léto, nebo aspoň na Vánoce & Silvestra.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.