Share |

Obrazem: Muah! Spring

foto: Džyntáre & Kubíí

V Brně hipstři nadávají, že je trošku mrtvo. V sobotu jsme byli tam, kde jich bývá asi největší koncentrace a spokojeně si broukají.

Pod značkou stejnojmenného vinyl shopu a nadšenců kolem něj vznikl Muah! – deep houseová klubovka, která si za rok trvání získala až obdivuhodně dobrou pověst a většina lidí vám řekne, že je to asi nejlepší věc, která se v Brně děje. Až doteď se vždycky akce konala na letišti v Medlánkách, ale protentokrát trošku zkomorněla, potemněla (ve tmě na place se mi Džyntáre několikrát ztratil) a přesunula se pod pevnou střechu.

Kluci z MUAHU se obklopují podobně naladěnýma DJs a je to vlastně parta kámošů – za českou scénu to byl FIN, FLPPSJ a brněnský objev posledních měsíců TOM HOLIČ. Za cizinu to pak byli tři kluci z německého Rose Records. Koho deep house nebaví, měl trošku smůlu, ale svůj žánr zvládli všichni parádně.

Na baru se sice netočilo pivko, ale zmrskali jsme se obstojně meruňkovicí, zahráli pozadím na piáno, zakývali se do rytmu a měli potom těžký ráno. Hipstři si už nemají na co stěžovat.

Džyntáre & Kubíí

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.