Share |

Obrazem: Jak proběhl ilustrátorský wrestling?

RAW Raw Art Wrestling odstartoval minulou sobotu 25. května exhibičním soubojem hudebníka a ilustrátora Vladimira 518 ze stáje BiggBoss/PSH a ilustrátora Vladimíra Aladara Strejčka z pořádající stáje DRAWetc. V zajímavém interiéru Fusion hotelu mohli diváci sledovat klání z unikátního otočného 360° baru.

Před začátkem digitálního souboje určila porota ve složení Veronika Jiroušková (Artkiosek, La Degustation de Design), Tomáš Třeštík (reklamní fotograf), Ota Klempíř (artdirector) které znělo "JSEM DĚVKA VĚRNÁ, PRODEJNÁ".

V následujících dvou hodinách se oba wrestleři chopili svých tabletů a začali kreslit, Vladimir 518 se nebál použít podklady z útrob netu, Vladimír Strejček se držel čistě komiksový formy.

Porota rozdělila své hlasy v poměru 2:2, takže výsledek byl určen hlasováním diváků. Ti se vyslovily pro Vladimíra Strejčka.

První exhibiční kolo digitální kreativní soutěže RAW dopadlo nad očekávání dobře. Sešlo se mnoho lidí z oboru, kteří živě diskutovali o probíhajícím souboji, komentovali formu nové soutěže a přinášeli nápady na zlepšení a zpestření příštích kol.

 

Co je RAW? – Raw Art Wrestling je kreativní klání, kde odborná porota zadává téma, které soutěžící musí v průběhu 120-ti minut zpracovat na počítači, naživo a před publikem. Je dovoleno vše, co vede ke zdárnému výsledku, mohou se použít zdroje z internetu, písma, barva, rastry nebo fotky. Porota spolu s diváky vše sleduje na plátnech a rozhoduje o vítězi.

Kdo dělá RAW? – Raw Art Wrestling je akcí největšího českého ilustrátorského studia DRAWetc. s podporou technologického partnera WACOM, největšího světového výrobce kreslících tabletů. Dalšími partnery jsou RADIO 1, Fusion hotel, protisedi.cz, KOMIKSFEST, Urban Legend, j5.cz a BigBookBrotherhood.

Čeká nas první soutěžní kolo, podrobnosti již brzy na www.r-a-w.cz

Víc fotek: www.j5.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.