Share |

Obraz versus kult těla

Fresh Eye: Kult těla
foto: pořadatel akce

Fresh Eye: Kult těla
Cyklus večerů Fresh Eye představí v březnu téma kult těla. Tělesnosti ve filmovém médiu se bude věnovat filmová historička Magda Španihelová. Mezinárodně oceňovaný tanečník Jaro Viňarský promluví o obrazu těla v tanci a předvede taneční performanci. Na Fresh Eye Obraz versus kult těla přijďte v úterý 18. března 2014 od 18:00 do Trafo Studia.

http://fresh-eye.cz/
http://www.facebook.com/events/491767567617081/

 
Obraz versus kult těla
Tělo je nerozlučným společníkem našeho pohledu. Umožňuje jej, stejně tak jako je jeho omezením. Tělo je médiem vidění, ale i médiem pro vidění. Jak k tělesnosti přistupuje současný tanec? A jak je tělesnost a její vyjádření v tanci remediováno ve filmu?
 
Březnový Fresh Eye má téma “Obraz versus kult těla”. Nejprve vystoupí Magda Španihelová, filmová historička z FF UK. Její příspěvek se bude věnovat zobrazování těla a tance ve filmu. Následně se představí slovenský tanečník Jaro Viňarský, držitel prestižního ocenění The Bessie Award, který nejprve promluví o práci s tělem v současném tanci a následně předvede taneční performanci první části představení Animal Inside. Večer Fresh Eye Obraz versus kult těla se odehraje v úterý 18. března od 18:00 v Trafo Studiu, Čerpadlová 4, Praha 9.

 
Cyklus Fresh Eye
Význam obrazů a vizuality v současném světě stále roste, ovšem zůstává nedoceněn. Třetí ročník cyklu přednášek a diskusí Fresh Eye seznamuje diváky se zásadními tématy z oblasti současné vizuální kultury. Autorka komiksů Lucie Lomová se věnovala vztahu obrazu a textu, na téma “válečná pornografie” promluvila nositelka ocenění Czech Press Photo Alžběta Jungrová, klipovitost v reklamě i filmu probíral režisér Tomáš Mašín a mezi hosty se vystřídali mnozí další.
 
Fresh Eye vyhlašuje Call for Papers na seminární či závěrečné práce věnované fenoménům vizuální kultury. Více zde:
http://fresh-eye.cz/call-for-papers-jeden-pohled-nestaci/2014/01/

 
www.fresh-eye.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.