Share |

Dnes večer v Oku: Ozvěny Fresh Film Festu

pořadatel

Fresh Film Fest, jeden z nejvýraznějších evropských festivalů zaměřených na celosvětovou debutovou a studentskou tvorbu, zve 12. června do pražského Bia Oko na večer nazvaný Ozvěny Fresh Film Festu.

V rámci něj bude promítnut fantaskní snímek Machotaildrop, který vzbudil velký úspěch na loňském ročníku. Surreálný a zároveň vtipný film vypráví příběh amatérského skateboardisty, který se vydá za profesionální kariérou na tajemný hrad do sídla největší skateboardové společnosti na světě – Machotaildrop – a zjišťuje, že ne všechno je pod jejím povrchem ideální. „Osobitá fraška režisérů Corey Adamse a Alexe Craiga pojímá skaterskou kulturu s nadhledem a retro-groteskní stylizací ala filmy Wese Andersona.Snímek, který skateboarding přirovnává k exkluzivním spolkům gentlemanů a dobrodruhů, pluje na vlnách rozjařilé výstřednosti i existenciální melancholie,“ uvádí kurátor loňského celovečerního programu Jiří Flígl. Projekci doplní skate show před kinem. Večer začíná ve 20.30. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Yor-AnIfPCc.

V plném proudu jsou v tuto chvíli také přípravy na 9. ročník tohoto mezinárodního filmového festivalu, který letos proběhne od 29. srpna do 2. září opět v Praze. Po loňském VZDORU se hlavním motivem stane MANIPULACE. „Nesoutěžní a doprovodný program připravujeme v duchu tohoto tématu, které je s filmem bytostně a od jeho prapočátků spojené. Některé projekce budou následovat i diskuse s odborníky a samotnými tvůrci,“ doplňuje Jan Stehlík, umělecký ředitel festivalu.

Jako každý rok festival nabídne výběr 120 snímků, které jinde nemáte šanci vidět. „Progresivních, neotřelých, novátorských, zajímavých – prostě fresh filmů,“ říká Radka Weiserová, ředitelka festivalu, která letos nahradila Martina Poštu věnujícího se dalším projektům. „Výsledný program vybíráme z téměř 1.200 přihlášených snímků, například ve studentské sekci uvidí návštěvníci skutečně to nejzajímavější, co se za poslední rok urodilo po celém světě,“ dodává Radka. Jako tradičně soutěže celovečerních debutů a studentských filmů doplní zvláštní uvedení, pocty a retrospektivy, distribuční premiéry, jedinečná uvedení snímků renomovaných autorů, koncerty, workshopy, divadla, diskuse, výstavy a party.
Projekce Fresh Film Festu letos proběhnou v kině Světozor, Kino 35 – Francouzský institut, FAMU, Studio Béla – Maďarský institut a také pod širým nebem v Riegrových sadech, kde bude volný vstup.

Fresh Film Fest se už tradičně představí také v rámci sekce Fresh Selection – pět filmových nadějí na 47. MFF v Karlových Varech.

Více informací o celém programu na www.freshfilmfest.net.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.