Share |

Obnovená premiéra inscenace Pokoj proběhne ve Studiu Alta

foto: pořadatel akce

Černá komedie Vandy Hybnerové a Kateřiny Krobové s názvem POKOJ se vrací v částečně novém obsazení - obnovená premiéra inscenace, která vznikla v brněnském Divadle Bolka Polívky, proběhne v sobotu 15. února v holešovickém Studiu ALTA.
 
Pět žen. Pět osobností. Pět oslňujících a výjimečných mrtvol. Edith Piaf. IsadoraDuncan. Marilyn Monroe. Virginia Woolf. Toyen. Schází se na jednom jevišti, aby svedly svůj poslední posmrtný boj. Boj o svobodu své duše. Boj o právo zapomenout a být zapomenuty. Boj o Pokoj.
 
Bojovat se bude tancem, zpěvem, slovem, barvami i krásou, a to pod taktovkou tajuplné Madam Zero.
 
O vítězce „anima libera“ rozhodne samotný divák svým hlasováním, tudíž každé představení bude jedinečné a překvapivé pro samotné aktérky.„Přijďte a staňte se naposledy strůjci jejich osudu“, vyzývají diváky autorky.
 
Vanda Hybnerová se inscenací Pokoj dále zabydluje v holešovickém alternativním Studiu ALTA, kde působí od října 2013 v autorském projektu ANGEL-y. Zatímco duet ANGEL-y, jehož premiéra proběhla v rámci Mezinárodního festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu, jsou poctou klasické clownerii a kombinují pohyb s pantomimou, Pokoj se drží tradičnější činoherní linie a mimo pohyb a hudbu dojde i na slovo.
 
Námět, režie, scéna – Vanda Hybnerová/// Scénář, spolupráce na režii, rekvizity: Kateřina Krobová/// hudba: Saša Rašilov///
 
hrají/ Hanka Seidlová, Radana Matějčková, Ivana Uhlířová/Marika Procházková, Eva Vrbková/Taťjana Medvecká, Lucia Kašiarová/Jana Stryková a Vanda Hybnerová
 
Světová premiéra: Divadlo Bolka Polívky, 19.3.2011, 19:00
Pražská premiéra: 2.4. 2011 Divadlo Palace
 
Vstupenky na představení v ceně 150/100 Kč si můžete rezervovat na adrese rezervace@altart.cz a zakoupit přímo před představením na pokladně divadla.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.