Share |

Objeveno v Bille: Pivo Celia

foto: Zuzi Klinka

Co to je?, vyprsknul na mě otec hned po tom, co si začal láhev prohlížet a otáčet ji nedůvěřivě v ruce. „Pivo bez lepku, víš. To je pro lidi, co mají celiakii.“, pronesla jsem v klídku, abych odvrátila jeho obavy a šla si pro půl litr. „A chutná to jako pivo?“, pokračoval.
 
Měla jsem chuť mu odpovědět, že to chutná jako malinová limonáda, a proto to piju, ale spolkla jsem sarkasmus a s úctou hodnou mému otci jsem jen prohodila: „Ano. Chceš ochutnat?“ Odpověď se nedostavila, tak jsem si to pivečko vypila celý sama. :-) A dobře pro mě!
 
Bát se toho, jak pivo chutná, je opravdu zbytečné. Je totiž moc dobré! Kdo máte zkušenost s nealkoholickým pivem Birell, který považuji za něco, co je chuti piva na hony vzdálené, tak nad pivem Celia se budete tetelit. Fakt chutná jako normální pivo! Fakt to je normální pivo! :-)
 
Ale abyste věděli, do čeho půjdete, opisuji, co stojí na etiketě: CELIA, prémiový světlý ležák. Hand Crafted. Pivo bez lepku. Složeno z vody, ječného sladu a chmelu, se 4,5% alkoholu. A výrobce? Žatecký pivovar. Půl litřík v Bille stojí 22,90 a záloha na láhev je tří korunová.
 
Na zdraví!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.