Share |

Ve Veletržáku je nová kavárna. A moc dobrá

foto Mama Coffee

Veletržní palác je zas o něco živější.
Právě v něm vznikla nová kavárna. Mladé studio Ting zařídilo chladné prostory klasickými židlemi Ton, jednoduchým geometrickým nábytkem a několika objekty z textilu a dřeva. Ty by si mohly poradit i s akustikou, která tu není optimální, ale jinak je to tu moc fajn: Sortiment dobrých čajů (ne "vymetené podpalubí," ale opravdové čaje!), kávy od Mama Coffee, jednoduchá jídla (hummus s pitou a jiné mezze), wifi, dětský koutek. Na stole voda zdarma, otevřeno do večera, takže se můžete zapadnout po představení ve vedleumístěném Studiu Hrdinů. Vyzkoušeli jsme ji kromě otvíracího posezení i jako anonymní hosté (a bylo to ještě lepší). Plus sympatické plány - v létě expanze ven, spolupráce s divadelníky... to vypadá dobře a jako základna a místo setkávání je to slibný, kultivovaný a mnohotvárný prostor. Těšíme se na jeho další vývoj.
Aktuální dění můžete sledovat na www.facebook.com/cafejedna
Tisková zpráva:
V Národní galerii v Praze ve Veletržním paláci se otevírá nová kavárna Café Jedna.
Café Jedna v unikátním prostoru Veletržního paláce nabídne nejen služby návštěvníkům galerie. V kavárně budou pravidelně probíhat akce volně navazující na program a dramaturgii Sbírky moderního umění Národní galerie ve Veletržním paláci.
 
Kavárna představí kávy z pražírny fair trade káv mamacoffee doplněnou o nabídku káv pro alternativní přípravy z české pražírny výběrové kávy Original Coffee. Adekvátně ke kávám jsou vybrány kvalitní čaje z celého světa. Jak říká čajový expert a autor konceptu čaje David Grešák: „Vybrali jsme čaje, které jsou kvalitnější než běžná nabídka v kavárnách. Chceme tak do skvělého prostoru přinést kvalitní čaje, protože věříme, že moderně připravený dobrý čaj osloví širokou škálu hostů.“ I další nápoje jsou vybrány s důrazem na lokální dodavatele – pivo z pivovaru sládka Františka Richtera U Bulovky, které bude následně doplněno pivem z nově budovaného Vinohradského pivovaru, víno z vinařství Veverka v Čejkovicích a z vinařství Koráb. Kavárna nabídne sortiment pekařských výrobků a dezertů z pekárny kosherfood.cz doplněný o menší jídla připravovaná na místě.
 
Prostor kavárny nabízí rozsáhlé možnosti uspořádání pomocí mobilních nafukovacích stěn. Ty dovolují některé části prostoru oddělit. „Chceme vytvořit kavárnu jako místo setkávání lidí z mnoha oborů, místo pro diskuse a řadu dalších akcí. Národní galerie v Praze a především prostor ve Veletržním paláci je nejlepší prostor, kde takovou kavárnu jde vytvořit“, tvrdí Daniel Kolský z mamacoffee.
 
Kavárna má dostatečný prostor a proto nabízí i část, která umožňuje hostům pracovat individuálně nebo týmově formou co-workingu, a zároveň velký klasický kavárenský prostor s obsluhou. Pro dětské hosty je zde i autorsky vytvořený dětský koutek, který upozorňuje na širokou nabídku programů lektorského oddělení galerie.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.