Share |

Never Sol je v Tokiu, účastní se Red Bull Music Academy

foto: pořadatel akce

Red Bull Music Academy 2014 v Tokiu je v plném proudu a nechybí na ní ani česká hudebnice Never Sol, vlastním jménem Sára Vondrášková, která na sebe upozornila skvělou deskou Under Quiet nebo skladbou Lay Down ve filmu Ve stínu.
 
Objev muzikanta Jana P. Muchowa si užije 14 fantastických dní na hudebním workshopu se stejně talentovanými muzikanty z celého světa. Ponoří se do japonské metropole, která je díky řadě kontrastů, fascinujícím hudebním a technologickým příběhům a nesrovnatelnému městskému prostředí už dlouho inspirací pro tvůrce všeho druhu.
 
Téměř šedesát hudebníků bude až do 14. listopadu spolupracovat, předávat si zkušenosti, nasávat je od zkušených lektorů, žít spolu a samozřejmě budou vystupovat v tokijských klubech.
 
“Studia jsou krásný, lekce super inspirativní, hlavně předvčerejší s Benjaminem Wrightem. Myslím, že si tu každý může najít to svoje, ale vedle toho se naučit mnoho nových věci, který může aplikovat v práci. Pro mě je největším tématem produkce a pozorovat, jak pracují ostatní, protože jsem stále v procesu učení se. Je tu taky hodně zajímavých nástrojů, který k práci můžeme používat a který neznáme. Je úžasný mít možnost vyzkoušet si starý synťáky nebo nahrávat v tak velkym studiu,” líčí Never Sol první dojmy z Tokia.
 
Videa ze všech přednášek z Red Bull Music Academy budou k dispozici všem zájemcům volně přístupné na www.redbullmusicacademy.com, pokud se chcete do Japonska přenést v živém streamu, nalaďte si RBMA Rádio, které bude vysílat od 18 do 19 hodin středoevropského času.
 
A na koho se můžou participanti 16. Red Bull Music Academy těšit? Never Sol určitě na producentku z Los Angeles TOKiMONSTA, inovátora samplingu a hiphopovou legendu Marley Marl a na Isao Tomitu, japonského skladatele elektronické hudby a soundtracků, proslaveného průkopnickým použitím syntezátorů a analogových sekvencerů hudby na konci 60. let. Na workshopy do špičkově zařízených studií akademie přijde například známá postava tokijské hudební scény DJ Krush, dvorní beatmaker Jay-Z Just Blaze, italský producent Marco Passarani nebo Dorian Concept.
 
Red Bull Music Academy ovšem není jen o „vzdělávání“ a skládání muziky, ale také o nasávání atmosféry pořádájícího města, poznávání místních klubů a míst spojených s hudbou. Duch vysněného hudebního workshopu zůstane v Tokiu i po jeho skončení. Nahrávací studia budou dál fungovat jako japonské hudební vizionáře.
 
Všechno o Red Bull Music Academy Tokio 2014 najdete na www.redbull.cz/musicacademy


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.