Share |

Něco pro cyklisty: Otevření Křivoklátských okruhů

pozvánka

Klub pražských cyklistů nám poslal pozvánku na slavnostní otevření Křivoklátských okruhů a první společnou projížďku po nových silničních cyklistických trasách, které se uskuteční ve čtvrtek 28. června 2012 od 14.30 hod v hlavním nástupním místě, na parkovišti u ZŠ v Hostivici (GPS: 50°4’49.507”N, 14°15’7.262”E). Mapu místa konání naleznete na http://mapy.cz/s/4gq5.

Křivoklátské okruhy jsou systémem atraktivních silničních cyklistických tras různé obtížnosti v západní části Středočeského kraje, využívající komunikace s minimálním provozem, ale současně kvalitním povrchem pro pohodlnou a co možná nejbezpečnější cyklistiku. Unikátní na tomto projektu je řešení výjezdu a návratu do stejného bodu. Celkem bylo na 8 okruzích různé obtížnosti vzniklo téměř 450 km tras a umístěno 200 cyklistických a dodatkových značek. Více informací naleznete na www.krivoklatskeokruhy.cz.

Cílem tohoto pilotního projektu je nabídnout vhodnou alternativu ke stávajícím cyklostezkám, jejichž trasa často kombinuje jízdu po běžných komunikacích s terénními úseky, které mohou méně zdatným cyklistům a těm bez vhodného vybavení způsobovat problémy. Vzorem jsou evropské regiony (Itálie, Francie, Španělsko) s propracovaným systémem silničních rekreačních okruhů pro cyklisty. Iniciátorem a garantem projektu je Klub pražských cyklistů.

Potvrzení vaší účasti emailem na info@klubcyklistu.cz do středy 27. 6. do 12 hod. Do emailu připište, jaké části programu se zúčastníte.

Více na:

www.klubcyklistu.cz
www.krivoklatskeokruhy.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.