Share |

Na konci června Prahu roztančí Hoopurbia

foto: pořadatel akce

Poslední červnové dny Prahu roztočí Hoopurbia, festival hula hoopingu, tance, hudby a jógy. Hoopurbia do Prahy míří z Berlína, kde mělo setkání příznivců tance s obručí loni premiéru. Od 26. do 30. června se mohou účastníci festivalu těšit na celou řadu workshopů, krátké performance v ulicích Prahy, nebo natáčení tanečního filmu. Celý festival vyvrcholí sobotním vystoupením a Hula hoop party v holešovickém Studiu Alta.
 
Zakladatelkou Hoopurbie je kanaďanka Rebecca Halls alias Beka Hoop, tanečnice, choreografka a lektorka. Spolu s dalšími renomovanými umělci a lektory Shakti Sunfire (Kalifornie, USA) a Jacqui Becker (New York, USA) povedou workshopy zaměřené na hooping, tanec, jógu, tvůrčí proces a choreografii. Jejich působení v Praze se stane námětem nového filmu s původní hudbou od renomovaného režiséra Einara Snorriho (Island).
 
Hoopurbia si nedává za cíl pouhé zdokonalení hoopingu. Svými performance chce oživit veřejný prostor. „Praha je úžasná díky tomu, jak se zde prolíná historický ráz města a nově se utvářející underground kultura. V minulých letech zde vznikly takové kluby, které vídám v Berlíně. Doufáme, že naše vystoupení mohou inspirovat a motivovat lidi začít s hula hoopingem právě tady v Praze.“, popisuje Rebecca Halls, co ji vedlo k výběru místa konání.
 
Tanečnice můžete zahlédnout při veřejných představeních např. ve středu na piazzetě Národního divadla v rámci akce Fiesta Nové scény nebo na Staroměstském náměstí, kde v pátek proběhne krátký flashmob.
 
V sobotu ve 20 hodin celý festival vyvrcholí v rámci Hula hoop performance a Hula hoop party ve Studiu Alta. Součástí večera bude společné vystoupení účastníků festivalu, ke kterému zahrají DJ's.Návštěvníci to pak mohou doslova roztočit a vyzkoušet si umění hula hoop na vlastním pase.
 
Kompletní program, fotky a videa z loňského ročníku naleznete na stránkách www.hoopurbia.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.