Share |

Mých posledních 150 000 cigaret

Film přibližující politické a tržní pozadí nejrozšířenější závislosti v Česku i na světě.
foto: archiv režiséra filmu

Film Mých posledních 150 000 cigaret přibližuje politické a tržní pozadí nejrozšířenější závislosti v Česku i na světě. Autora Ivo Bystřičana přivedlo k natočení filmu jeho vlastní zdraví, kdy si po třicítce začal všímat, že je na jeho těle citelně znát to, že kouří a druhým důvodem bylo, že ho začalo zajímat samotné fungování závislosti a možnosti odvykání si na cigaretách.
 
„Film je kombinací osobního videodeníku, v němž se během vlastního dlouhotrvajícího pokusu přestat kouřit snažím vystihnout anatomii závislosti a martyria, které pokusy přestat přinášejí, a dokumentárního infotainmentu, jenž se pouští do zákulisí toho, jak je kromě mě na kouření závislý i náš stát a jaké mechanismy se zde uplatňují, aby lidé kouřili a další se kuřáky stávali. Osobní videodeník vytváří linii pro zkoumání politického pozadí naší nejrozšířenější závislosti a hlavní příčiny úmrtí. Problém totiž nepředstavují ani tak výrobci cigaret, jejichž snaha o zisk je pochopitelná, ale stát, který stanovuje pravidla. Film bude analyzovat mechanismy, na základě kterých to nejen u nás vlastně funguje.", popisuje své záměry pro natočení filmu režisér.
 
Předpremiéra filmu Mých posledních 150 000 cigaret bude v pondělí 30.9. v kině Světozor v 18.30 a vstup je volný. Premiéra filmu pak bude na konci října na MFDF v Jihlavě.
 
Více na http://www.ceskatelevize.cz/porady/10427122043-mych-poslednich-150-000-cigaret/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.