Share |

Music aid - koncerty a projekce filmů na pomoc potřebným

Music AID
foto: pořadatel akce

Tři charitativní koncerty a celá řada doprovodných akcí se uskuteční na přelomu května a června. V rámci akce vystoupí celá řada kapel a zapojí se i známé osobnosti. Záměrem je přiblížit občanům veřejně činné organizace, jako například Asistenci a Cestu domů.

Music Aid bude probíhat bezmála tři týdny, od 20. 5. do 7. 6. 2013, na nejrůznějších místech Prahy, například ve sklenících botanické zahrady UK nebo na schodech v Bubenské 1. Hlavními body budou koncerty (24., 31. 5 a 7. 6), na nichž se očekává na 1 500 návštěvníků. Na pódiích vystoupí vedle doprovodného programu celkem devět kapel. Vedle některých začínajících to budou například Cartonnage, The Prostitutes a The Tap Tap. Vždy v týdnu před každým z koncertů budou probíhat průvodní akce, které svým jménem zaštítí známé osobnost. Pražané si budou moci na ulici vyzkoušet jízdu na invalidním vozíku, prodávat Nový Prostor a nebo dojet na koncert na kole.

„Je mi líto, že lidé raději investují peníze do zvířat, ale ne do lidí,“ vysvětluje hlavní organizátorka Music Aidu, Amálie Kovářová, jinak studentka FSV UK. Dále dodává: „Líbí se mi možnost spojit lidi, kteří nejdou zištně za ziskem, ale za poznáním a pomocí.“ Proto veškerý výdělek ze vstupného na koncerty obdrží čtyři cílové organizace - Nový prostor, Asistence, reSITE a Cesta domů.

Tato organizační skupina má na svědomí také projekt Fashion Aid z října minulého roku. Tato módní přehlídka byla zaměřena na získání jízdních kol pro africké rodiny z těžko dostupných oblastí.

MusicAid probíhá za podpory projektu Think Big, organizovaném společností miTelefónica O2. Komisí projektu byla akce schválena v lednu letošního roku.
 
http://www.kreativcisobe.cz/music-aid/?project=66
 
PROGRAM:

MusicAid: výstava návrhů studentů architektury
20.5.-26.5 Era svět – Jungmanovo náměstí 6
Výstava ReSite:
Společnost Arquitectum a škola ARCHIP společně uspořádali soutěž mezi architekty. Soutěž byla vyhlášena na řešení obytného mostu přes Vltavu v Podolí. Soutěž nese název: "Prague: bridge building on the Vltava River". Soutěže se zúčastnili studenti a čerství absolventi architektury z celého světa. Společnost Arquitectum tuto soutěž nedělala s cílem návrhy realizovat, ale s cílem pouze ukázat, jaké jsou možnosti práce s prostorem. Zadání bylo vytvořit most Podolím a Smíchovem, aby tak bylo možné dojít ze Smíchovského nádraží pěšky na Vyšehrad.
https://www.facebook.com/events/169935369838413/
 
MusicAid: projekce filmů o Asistenci
20.5. Era svět – Jungmanovo náměstí 6
Filmy o Asistenci:
Přibližování (62 minut)
Co je důležité a kde se to v dnešním světě děje?
Před několika lety se zrodila myšlenka vytvořit dokumentární film který by přiblížil to, čemu se říká osobní asistence, setkání člověka s člověkem odkrývající nečekanou sílu v prosté možnosti naplnění potřeb druhých lidí.

Prague Needs A Revolution (24 minut)
Cestovat po Praze je velké dobrodružství "PRAGUE NEEDS A REVOLUTION". Asistence o.s. představuje 15 minutový film o potřebě bezbariérově přístupné veřejné dopravy v Praze.Veřejná doprava má být všem přístupná. Tedy i lidem s postižením, rodinám s malými dětmi a seniorům. Není prostě možné vynechat 1/3 lidí. To potom není "veřejná" doprava. Režie: Tomáš Škrdlant Foto: Erik Čipera Hudba: THE TAP TAP Asistence o.s.

Jedeme v tom s vámi 2012 (19 minut)
Jak se změní start dne generálním ředitelům významných společností, když se před svým domem posadí do mechanického vozíku a do práce se vypraví veřejnou dopravou? Do projektu Jedeme v tom s vámi se zapojili zástupci komerční sféry, aby otestovali přístupnost Prahy. Cestující na vozíku mají síť veřejné dopravy řidší o 23 bariérových stanic metra, přibližně 80% tramvajových spojů a 60% autobusových. Značné komplikace také způsobuje několik desítek tramvajových zastávek s výstupem do vozovky, které nejsou s vozíkem použitelné. Nepřekonatelné jsou na vozíku i zastávky a chodníky bez nájezdů.
https://www.facebook.com/events/192818714202268/

MusicAid: divadelní představení Šeherezáda a sultán
22.5. Divadelní sál Jedličkova ústavu – U Jedličkova ústavu 2
Příběh o Šeherezádě a sultánovi zná snad každý. Přijďte se podívat na ojedinelé vystoupení. Vystoupí divadelní soubor Ještě chvilku ve složení klientů a dobrovolníků Asistence o.s.
https://www.facebook.com/events/449346541821223/

MusicAid: Po Praze na vozíčku
23.5. stanice metra Malostranská
Přijďte si vyzkoušet, jaké to je pohybovat se po Praze na vozíčku. http://www.youtube.com/watch?v=E4hOh0FHtZc
https://www.facebook.com/events/456310247779917/

MusicAid: koncert pro Asistenci
24.5. skleník botanické zahrady University Karlovy
Benefiční koncert pro Asistenci.
Kapely: The TapTap, Totál Vokál, Piano a The Superpower
A navíc vystoupí stepařská skupina Project Wings!
Asistence, o.s.pomáhají lidem s těžkým tělesným postižením najít práci, pohybovat se po Praze a vůbec pomáhá jim zapojit se do běžného života. Asistence se intenzivně a úspěšně věnuje aktivitám spojeným s rozpouštěním bariér ve veřejném prostoru -
http://www.youtube.com/watch?v=E4hOh0FHtZc&feature=youtu.be

MusicAid: beseda s architekty a odborníky Resite
25.5. Era svět – Jungmanovo náměstí 6
Diskuze ReSite:
Diskuze odborníků a diváků na téma Veřejné prostranství v Praze. Jak se nám v Praze žije? Co nám chybí? Co by se mohlo změnit? Společně na tyto otázky můžeme najít odpovědi.
https://www.facebook.com/events/121974644669454/

MusicAid: výstava fotografií Cesty Domů
27.5.-1.6. Era svět – Jungmanovo náměstí 6
Výstava fotografií Cesta Domů:
Den v mobilním hospici – fotografie, jejichž cílem je přiblížit den v mobilním hospicu Cesty Domů. Cesta domů poskytuje odbornou péči umírajícím lidem a jejich blízkým, kteří o ně pečují. Zároveň se snaží přispívat ke společenským a legislativním změnám, které umožní zlepšení péče o umírající lidi v naší zemi.
https://www.facebook.com/events/365506043561625/

MusicAid: projekce filmů Cesta Domů
27.5. Era svět – Jungmanovo náměstí 6
Projekce filmu Cesta Domů:
HLEDÁNÍ DOBRÉ SMRTI – Tomáš Škrdlant – 57min
Hodinový dokumentární film režiséra Tomáše Škrdlanta hledá na autentických příbězích umírajících lidí různé podoby toho, co jednou čeká každého z nás: smrt a umírání. Lékařská věda nám nesmí rozkazovat: Právo odmítnout léčbu je stále málo známé základní právo každého člověka. Je to bezpochyby i první krok k eutanázii. Ten druhý by byl požádat o smrt. Ale zde je rozcestí – a druhý krok také může být: právo na dobré, důstojné umírání. A to nespočívá v umělém zastavení životních funkcí (jakkoliv s ním principiálně nemusí být v rozporu), ale v přítomnosti blízkých lidí, ve vzájemné účasti, přijetí a odpuštění, v zamyšlení nad životem, v posledním gestu, kterým člověk odkazuje a odevzdává svůj život světu (či Bohu), ať už byl jakýkoliv.
https://www.facebook.com/events/107951936075882/

MusicAid: koncert pro reSITE
31.5. U Kempinku 8/ Nádraží Bráník
Benefiční koncert na podporu festivalu ReSite.
Kapely: The Prostitutes, Calm Season, Mother’s angels a Theyfly
Navíc vystoupí slammeři ze Slam Poetry. Festival ReSite se snaží vytvářet komunikaci mezi developery, úředníky, architekty a běžnými občany - ta napomáhá zlepšování prostředí kolem nás. 

MusicAid: prodáváme Nový Prostor
3.6. Řeznická 14
Okolo Nového Prostor panuje předsudek, že prodejci Vás chtějí okrást, a že nic nedělají, apod. Opak je pravdou, práce prodejce je velmi náročná. 3.6. si lidé budou moci vyzkoušet prodávat Nový Prostor a tím zjistit, jaké to je. Tento program proběhne jako soutěž o to, kdo prodá za hodinu nejvíce NP - vítěz získá dva lístky zdarma na třetí koncert.
https://www.facebook.com/events/341736865951698/

MusicAid: koncert pro Nový Prostor a Cestu Domů
7.6. ORCO Bubenská 1
Benefiční koncert pro Cestu Domů a Nový Prostor.
Kapely: Cartonnage, Republic of Two, Bek Ofis
V mezi čase vystoupí DJ Zany.
Nový Prostor pomáhá lidem v těžké sociální situaci postavit se na nohy prodejem Nového Prostoru. Cesta domů poskytuje odbornou péči umírajícím lidem a jejich blízkým, kteří o ně pečují. Zároveň se snaží přispívat ke společenským a legislativním změnám, které umožní zlepšení péče o umírající lidi v naší zemi.
https://www.facebook.com/events/539316199441096/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.