Share |

Ivan Lupták v benefičním představení Po Fredrikovi na podporu prevence HIV/AIDS

repro k akci

Divadlo Letí ve spolupráci s občanským sdružením Art For Life uvede 17. a 28. listopadu ve Studiu Švandova divadla benefiční představení inscenace Po Fredrikovi. Slavné švédské gay monodrama o tom, jak chutná láska, strach ze smrti i sladká pomsta. Přijďte podpořit dobrou věc. Koupí vstupenky na představení podpoříte prevenci HIV/AIDS.

Hra popisuje život Johana, který právě skončil střední školu a definitivně zjistil, že s holkama bude jen kamarádit. V den svých jednadvacátých narozenin potká Fredrika a zamiluje se. „Na svoje dvacátý první narozeniny jsem se seznámil s Fredrikem. Nebo přesněji řečeno, on se seznámil se mnou, protože on oslovil mě. Ten večer se mi změnil život.“ V tento den začíná nejkrásnější a zároveň nejtragičtější kapitola Johanova života. Dokáže Johan žít i ... po Fredrikovi? Podle režiséra Petra Haška je to příběh o lásce, životní vitalitě a smrti, který se může dotýkat jak párů homosexuálních, tak i heterosexuálních.

V roli Johana exceluje Ivan Lupták, který si poprvé vyzkoušel vystoupit sám bez hereckého partnera před diváky. „Je těžké být na jevišti sám a nemít se o koho opřít. U Fredrika mě naštěstí drží silný příběh, takže se na scéně nemusím cítit osamoceně,“ přiznává protagonista. „Představení jsem viděl třikrát a pokaždé mě z něj mrazilo v zádech,“ svěřil se jeden z diváků.

Ivan Lupták se stal jednou z tváří kalendáře a diáře Art for life pro rok 2013. Art For Life se již pět let systematicky věnuje tématu osvětové činnosti a prevence HIV/AIDS. Pořádá prodejní výstavy, dražby uměleckých děl a kulturní akce, jejichž výtěžek jde na podporu prevence a bezplatného testování HIV/AIDS.
Divadlo LETÍ
Mattias Jesper Brunn: PO FREDRIKOVI
Překlad: Miroslav Pošta
Režie: Petr Hašek
Dramaturgie: Marie Špalová
Výprava: Jitka Nejedlá
Produkce: Magdaléna Zelenková
Hraje: Ivan Lupták

Cena vstupenek: 280 Kč, 220 Kč studenti a ZTP
100,- Kč ze vstupenky jde na aktivity občanského sdružení Art For Life, které se již 5 let zabývá prevencí HIV/AIDS.
17. a 28. listopadu 2012 od 20.00 hodin ve Studiu Švandova divadla
Více na www.divadlo-leti.cz,  www.artforlife.cz, www.svandovodivadlo.cz,


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.