Share |

Art for Life draží

 
Dražba obrazů a fotografií předních autorů podpoří prevenci HIV/AIDS.

 

Už ve čtvrtek mají čeští sběratelé možnost získat za nízné  ceny obrazy a fotografie současných předních výtvarných umělců. Víc než dvě desítky zajímavých jmen nabízí dražba občanského sdružení Art for Life, jejíž výtěžek je určen na prevenci HIV/AIDS. Díla, která darovali malíři a fotografové jako Michael Rittstein, Tomáš Císařovský, Tereza z Davle, Michal Singer a další darovali Art for Life, o.s., jsou k mání
od 600 korun. Dražba se uskuteční 24. listopadu od 19:00 v The ICON Hotelu (V jámě 6, Praha 1).

Art for Life připravuje dražbu uměleckých děl už čtvrtým rokem. Letos je její výtěžek určen mimo jiné na besedy o HIV/AIDS na školách. Art for Life, o.s. tím reaguje na strmý příbytek HIV pozitivních osob v Česku.

Na předaukční výstavě se představí díla umělců čtyřech generací - talentovaní, úspěšní, mladí umělci (Jan Gemrot, Lukáš Miffek, Jaroslav Valečka, Pasta, Markéta Urbanová) včetně studentů vysokých uměleckých škol, respektovaná střední generace českých i zahraničních umělců (Michal Pěchouček, Eugenio Percossi, David Saudek, Tereza z Davle), dále ti nejslavnější žijící čeští výtvarníci (Michael Rittstein, Tomáš Císařovský, Jiří Anderle, Michal Singer, Pavel Kryz) a poprvé také díla již nežijících legend české fotografie (Václav Chochola, Karel Ludwig) díky laskavému přispění B a M Chochola ARCHIV.

„Vyvolávací cena těchto děl je v průměru o více než 50% oproti prodejním cenám,“ uvedl kurátor výstavy Martin Kámen. Doplnil, že předaukční výstava začala už 1. listopadu zároveň se zahájením čtvrtého ročníku projektu Art for Life v The ICON Gallery v Praze. Někteří umělci, například Jan Gemrot nebo Michael Rittstein s Art for Life spolupracují dlouhodobě, další se letos podařilo pro projekt získat poprvé. „Jsme rádi, že umělci reagují kladně a často nabídka ke spolupráci přichází od nich. Právě
na spojení umění a pomoci dobré věci je Art for Life založeno,“ poznamenal Kámen.

Art for Life během listopadu nabízí více než desítku kulturních akcí. 26. listopadu vystoupí v Pálffy paláci v Praze operní pěvci v čele se sólistou Státní opery Praha Miguelangelem Cavalcantim na koncertě Fantom v opeře, jehož hostem je také Bára Basiková. Ve středu 30. listopadu se pak uskuteční závěrečný večer Art for Life Night, na němž bude oznámen výtěžek listopadové benefice.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.