Share |

Mistrem ČR ve skateboardingu je Maxim Habanec

foto: Jaroslav Kučera

Titul streetového Mistra ČR patří Maximu Habancovi, vítězství v celé sérii ČP si odnáší Martin Pek.

Uplynulý víkend ožil pražský ostrov Štvanice opět skateboardingem na vrcholné úrovni. Mistrovství České republiky ve skateboardingu a nedělní slunečné počasí, přilákalo do štvanického skateparku velký počet milovníků tohoto sportu, kteří zaplnili tribuny do posledního místa.

Mistrem České republiky ve skateboardingu v disciplíně „street“ se stal Maxim Habanec, který potvrdil svou skvělou formu a během Mistrovství předváděl vrcholový skateboarding. Vítězství celé série Českého skateboardového poháru uhájil ve stejné disciplíně Martin Pek, který sice na Štvanici skončil až na čtvrtém místě, ale celkový počet bodů mu stačil na konečné vítězství.

Druhá soutěžní disciplína byla bowl, které se tradičně účastní menší počet jezdců, o to však bývají výkony vyrovnanější. Na závodě MČR se podle očekávání dařilo nejlépe Martinu Juráškovi, který si odnesl titul Mistra republiky, obhájil loňské vítězství a navíc vyhrál i celou sérii Českého skateboardového poháru.
Třetí soutěžní disciplínou byl „best trick“, za který byl označen hardflip bs revert transfer v podání Jakuba Páva.

Pochvalu si rovněž zaslouží dívky, které se přihlásily do závodu a připomněly tak, že skateboarding není jen mužský sport. Titul vybojovala stejně jako v loňském roce Klára Kašparová z Valdeku.
Celkové výsledky najdete na www.caskate.cz.

Street Adidas MČR 2012 do 5. místa:

1. Maxim Habanec

2. Tomáš Stejskal

3. Martin Jurášek

4. Martin Pek

5. Lukáš Daněk

Bowl Adidas MČR 2012 do 3. místa:

1. Martin Jurášek

2. Ondra Filípek

3. Marek Čejchan

Ladies street Adidas MČR 2012 do 3. místa:

1. Klára Kašparová

2. Petra Hrašová

3. Christine Liptáková

Best trick:
Hardflip bs revert transfer - Jakub Páv

Vítěz série Adidas ČSP 2012 – streetstyle:
Martin Pek
 
Vítěz série Adidas ČSP 2012 – bowl:
Martin Jurášek 

Závody Českého skateboardového poháru se jezdí již 16 let a jsou nejvrcholnější sportovní událostí v této disciplíně na území České republiky. Každoročně se tohoto klání účastní česká a slovenská skateboardová špička včetně zajímavých zahraničních návštěv. Finále představuje závod na sklonku podzima a je jím Mistrovství ČR na pražské Štvanici. Série se skládá ze závodů v Hradci Králové, Karlových Varech, Brně, Kladně a již zmíněné pražské Štvanici.

www.cesky-skateboardovy-pohar.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.