Share |

Minisérie s Rodenem i seriál o zkáze Dejvického divadla. Česká televize chystá novinky

foto: ČT Strážmistr Topinka

Česko-polsko-ukrajinská koprodukce s Karlem Rodenem a Aňou Geislerovou, historický seriál z dvacátých let minulého století s Jaroslavem Pleslem, thriller Jana Hřebejka s Ondřejem Sokolem, nový seriál s Dejvickým divadlem nebo pokračování úspěšných projektů Rapl, Labyrint a První republika. Nejen to, ale řadu dalších minisérií, filmů a seriálů, připravuje pro vysílání Česká televize.
 
„V loňském roce jsme v České televizi schválili řadu nových námětů, kde určující hodnotou je pro nás stále kvalita původní tvorby. O tom, konečně, svědčí i jména autorů a tvůrců projektů, které dnes představujeme. A také ohlasy na ty, které jsme nedávno odvysílali. Výjimečným příkladem je v tomto kontextu minisérie Spravedlnost, jež nedávno získala Českého lva a je o ni jako o formát zájem i na americkém trhu, kde by podle ní měl vzniknout vícedílný seriál. Věřím, že podobný potenciál mají i některé z nově chystaných projektů České televize,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.
 
Česká televize v loňském roce začala pracovat na námětech 45 nových hraných snímků či sérií, 155 dokumentů, 59 pořadů pro děti, 5 animovaných snímků, 49 zábavních formátů a 77 kulturních pořadů. Mezi novými projekty se objevují i významné mezinárodní koprodukce. Po historickém snímku Marie Terezie navázala Česká televize spolupráci například s Polskem a s Ukrajinou, s nimiž natáčí minisérii Princip slasti. „Maciej Maciejewski přišel s tématem, které spojuje významná města tří postkomunistických zemí, Varšavu, Prahu a Oděsu, ve kterých se děj syrového kriminálního thrilleru odehrává,“ prozrazuje režisér Dariusz Jablonski, který je českému publiku známý jako producent snímku Je třeba zabít Sekala.
 
V přípravě je také historicky první licenční spin off České televize – k postavám městečka Protějov, které diváci znají ze seriálu Doktor Martin, se jeho prostřednictvím vrátí Strážmistr Topinka. A přesto, že se hlavní dějová linka nového seriálu točí kolem postavy ztvárněné Robertem Miklušem, diváci nebudou ochuzeni ani o doktora Martina v podání Miroslava Donutila.
 
K žánru krimi se vrátil Viktor Tauš. Jeho Nelegál vylíčí osudy lidí zapletených s drogovou mafií a policistů, kteří s ní bojují. Režisér Robert Sedláček připravuje šestidílný Sever s Jiřím Mádlem v roli policisty, kterému není lhostejné korupční chování nadřízených, a na tradici historických detektivek má ambici navázat desetidílná série režiséra Jaroslava Brabce Zločiny Velké Prahy, ve které se v roli vyšetřovatele představí Jaroslav Plesl. Tragikomický příběh o tom, jak se v devadesátých letech propojil tehdy nově vznikající organizovaný zločin s bývalými bezpečnostními strukturami, natáčí Jan Hřebejk. Hlavní roli ve snímku nazvaném Rédl ztvární Ondřej Sokol. O napětí nepřijdou ani dětští diváci. Juraj Nvota pro ně připravuje třináctidílný seriál Malí velcí detektivové s hrdiny ve věku mezi deseti až dvanácti lety, kteří se dostanou na stopu pašerákům a obchodníkům s exotickými zvířaty.
 
Psychologické drama slibuje dvojdílná minisérie Stockholmský syndrom v režii Dana Svátka. „Volně navazujeme na úspěšnou minisérii Spravedlnost. Troufám si to tvrdit i přesto, že se na Stockholmském syndromu podílejí zcela jiní tvůrci,“ říká k námětu kreativní producentka Kateřina Ondřejková.
 
Po Čtvrté hvězdě a Dabing Street připravuje Česká televize ve spolupráci s Dejvickým divadlem další komediální seriál. Pod názvem Zkáza Dejvického divadla jej bude režírovat Miroslav Krobot a v rolích sebe sama se v něm představí kompletní herecká sestava slavné scény.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.